Παρασκευή 11 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Αμφιβολίες για αντι-ιικά χάπια

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Την ισχυρή πιθανότητα κατασπατάλησης εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως από τις υγειονομικές υπηρεσίες δεκάδων χωρών που προσπάθησαν να προστατεύσουν τους πληθυσμούς, μέσα στην τελευταία δεκαετία, προβαίνοντας αθρόα σε αγορές τεράστιων ποσοτήτων των αντι-ιικών χαπιών ΤΑΜΙΦΛΟΥ της κολοσσιαίας φαρμακοβιομηχανίας ROCHE με αφορμή πιθανές πανδημίες γρίπης επισημαίνει το βρετανικό ερευνητικό ίδρυμα Cochrane με επικεφαλής τον καθηγητή Ιατρικής του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Καρλ Χένεγκαν.

Οι ερευνητές του ιδρύματος Cochrane θεωρούν πως κατασπαταλήθηκε δημόσιο χρήμα από δεκάδες χώρες επειδή τα φθηνά, απλά παυσίπονα παρακεταμόλης, έχουν παραπλήσια αποτελέσματα με τα κατά πολύ ακριβότερα χάπια της Roche που έβαλαν στα συρτάρια ταμείων της εταιρείας περίπου 20 δισ. δολάρια από το 1999, οπότε πρωτοκυκλοφόρησαν...

Σε σχετικές δημοσιεύσεις που δημοσιοποιήθηκαν χτες από το βρετανικό δίκτυο BBC, την επιθεώρηση Science και την ιατρική επιθεώρηση BMJ, σημειώνεται ότι τα χάπια Ταμιφλού δεν εμποδίζουν τελικά την εξάπλωση της γρίπης, ούτε μειώνουν τις επικίνδυνες επιπλοκές της ή τον αριθμό των εισαγωγών σε νοσοκομείο. Απλώς βοηθούν ελαφρά στο μετριασμό των συμπτωμάτων της λοίμωξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ