Τρίτη 15 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΑΤΙΤΛΟ

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Προβάδισμα στον Αμπντουλά Αμπντουλά (με 41,9%) δίνουν τα πρώτα αποτελέσματα από την καταμέτρηση των ψήφων για την ανάδειξη νέου Προέδρου στο Αφγανιστάν. Ακολουθούν ο Ασράφ Γκάνι Αχμαντζάι με 37,6% και ο Ζαλμάι Ρασούλ με 9,8%.

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Επίσημη επίσκεψη στο Πακιστάν ξεκίνησε χτες ο πρωθυπουργός της Νότιας Κορέας, Τσουνγκ Χονγκ-γουόν, την πρώτη μετά το 1983. Στη διάρκεια της τετραήμερης παραμονής του, θα συμμετάσχει σε επιχειρηματικές συναντήσεις. Νοτιοκορεατικές επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στη χώρα, ειδικά στη χημική βιομηχανία, στην παραγωγή Ενέργειας και τις κατασκευές.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν - ανάμεσά τους αξιωματούχοι της εκλογικής επιτροπής και παραστρατιωτικοί - σε διαφορετικές επιθέσεις ενόπλων που εκδηλώθηκαν από την Κυριακή στην Ινδία. Οι προεδρικές εκλογές θα διαρκέσουν συνολικά έξι βδομάδες.

ΑΓΚΥΡΑ.-- Αναλύσεις μέχρι και για στήριξη Ερντογάν από τις φιλοκουρδικές δυνάμεις ή το Εθνικιστικό κόμμα του Μπαχτσελί φιλοξενεί ο τουρκικός Τύπος, καθώς εντείνονται οι διεργασίες για την ανακήρυξη υποψηφίων μπροστά στις προεδρικές εκλογές του Αυγούστου.

ΛΙΜΑ.-- Στην απόκτηση του ορυχείου χαλκού της «Glencore Xstrata's» στο Περού προχώρησε η κινεζική «Sanpower», καταβάλλοντας 6 δισ. δολάρια και σηματοδοτώντας τις προσπάθειες επέκτασης των κινεζικών επενδύσεων στη Λατινική Αμερική.

ΧΟΝΙΑΡΑ.-- Σεισμός 6,5 Ρίχτερ σημειώθηκε χτες στα νησιά Σολομώντα, μετά το σεισμό μεγέθους 7,5 Ρίχτερ και την έκδοση προειδοποίησης για τσουνάμι.

ΛΑ ΡΟΣΕΛ.-- Σε τεστ DNA θα υποβληθούν 527 μαθητές και εργαζόμενοι σε ιδιωτικό καθολικό λύκειο στη δυτική Γαλλία, προκειμένου να εντοπιστεί ο δράστης του βιασμού 16χρονης μαθήτριας που έγινε τον περασμένο Σεπτέμβρη. Η ανακρίτρια διευκρίνισε ότι για όσους είναι κάτω των 18 ετών χρειάζεται η άδεια των γονέων και η συγκατάθεση των ίδιων των ανηλίκων, «ωστόσο, όσοι αρνηθούν θα καταστούν εν δυνάμει ύποπτοι και μπορεί να διαταχθεί η κράτησή τους ή η διεξαγωγή έρευνας».

OΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Οι ηγέτες ΗΠΑ και Ισραήλ καταδίκασαν χτες τη δολοφονία τριών ατόμων (ανάμεσά τους και ένα αγόρι 14 ετών) από 73χρονο Αμερικανό, βετεράνο του ιμπεριαλιστικού πολέμου των ΗΠΑ στο Βιετνάμ, που ήταν οργανωμένος σε ρατσιστικές ακροδεξιές οργανώσεις του αμερικανικού νότου. Η επίθεση σημειώθηκε σε εβραϊκή συναγωγή στο προάστιο του Κάνσας, Οβερλαντ Παρκ.

ΣΟΛΤ ΛΕΪΚ ΣΙΤΙ.-- Σοκ προκαλούν στις ΗΠΑ οι κατηγορίες σε βάρος της 39χρονης μητέρας Μέγκαν Χάντσμα στη μεσοαστική περιοχή Πλέζεντ Γκρόβου της Γιούτα για το φόνο επτά νεογέννητων βρεφών που έφερε στον κόσμο η ίδια στο διάστημα 1996 - 2006, κρατώντας υποτίθεται τις εγκυμοσύνες μυστικές από το σύζυγό της.

ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Σήμερα αναμένεται να αποφανθεί το λιβυκό Κοινοβούλιο επί της πρότασης του εντολοδόχου πρωθυπουργού και υπουργού Αμυνας της Λιβύης, Αμπντάλα αλ Θάνι, να παραιτηθεί, λέγοντας ότι δέχεται απειλές κατά της ασφάλειας της οικογένειάς του. Στο μεταξύ, χτες, ξεκίνησε η δίκη του Σάιφ αλ Ισλάμ Καντάφι και του Σάαντι Καντάφι (γιοι του Μουαμάρ Καντάφι) και άλλων 30 πρώην αξιωματούχων σε δικαστήριο που έχει δημιουργηθεί στη φυλακή αλ Χάντμπα στην Τρίπολη. Οι κατηγορούμενοι ήταν απόντες.

ΤΙΡΑΝΑ - ΝΤΟΧΑ.-- Ο Αλβανός πρωθυπουργός, Εντι Ράμα, ξεκίνησε χτες διήμερη επίσκεψη στο Κατάρ ύστερα από πρόσκληση του πρωθυπουργού του Κατάρ, σεΐχη Αμπντάλα μπιν Νάσερ αλ Θάνι, συνοδεία του υπουργού Εξωτερικών Ντιτμίρ Μπουσάτι, του υπουργού Οικονομικής Ανάπτυξης Αρμπεν Αχμετάι, του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Εντμοντ Χατζηνάστο και της υπουργού Τουρισμού, Εγκλαντίνα Γκερμένι.

ΛΟΝΔΙΝΟ - ΒΑΡΣΟΒΙΑ.-- Ποινική έρευνα σε βάρος της βρετανικής φαρμακοβιομηχανίας «GlaxoSmithKline» στην Πολωνία για δωροδοκία γιατρών προκειμένου να προωθήσουν το φάρμακό της Seretide για τη θεραπεία του άσθματος και της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονικής νόσου έρχεται να προστεθεί στα ανάλογα προβλήματα που αντιμετωπίζει από πέρσι ο βρετανικός κολοσσός στην Κίνα και το Ιράκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ