Πέμπτη 8 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Παραμύθια δίχως σύνορα...

Παρουσιάζοντας την Μέρκελ σαν την «κακιά μάγισσα» του παραμυθιού, ο Αλ. Τσίπρας παραμύθιασε και τους αναγνώστες της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Guardian. Απαντώντας σε ερωτήματά τους ουσιαστικά υπέδειξε σαν υπεύθυνη για όλα τους τα βάσανα την Γερμανίδα καγκελάριο, έβγαλε παντελώς απ' το κάδρο τους μονοπωλιακούς ομίλους και τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, προσφέροντάς τους για πολλοστή φορά καλές υπηρεσίες.

«Το μνημόνιο δεν επιβλήθηκε για να σωθεί η Ελλάδα, αλλά αποτελεί ένα πολιτικό σχέδιο της ίδιας της καγκελαρίου Μέρκελ» ισχυρίστηκε, συμπληρώνοντας πως «όλα είναι διαπραγματεύσιμα, όσο τουλάχιστον υπάρχει μια κυβέρνηση στην Ευρώπη έτοιμη να σταθεί ενάντια σε αυτό το σχέδιο». Για το γεγονός ότι το σχέδιο αυτό κουμπώνει απολύτως με τις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου και συνεπώς δεν είναι διαθέσιμο για διαπραγμάτευση το προσπέρασε σαν ασήμαντη λεπτομέρεια.

Ο Αλ. Τσίπρας ομολογώντας ότι θέλει να διαπραγματευτεί για λογαριασμό των ντόπιων καπιταλιστών, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «οι άλλες κυβερνήσεις του ευρωπαϊκού Νότου θα αναγκαστούν να καταλάβουν μια αντίστοιχη στάση ...θα αναγκαστούν να ευθυγραμμιστούν με την ελληνική κυβέρνηση», ώστε να εξασφαλίσουν και για τις δικές τους αστικές τάξεις τυχόν οφέλη αυτής της διαπραγμάτευσης. Πρόκειται, ωστόσο, για κυβερνήσεις που έχουν εφαρμόσει με πυγμή την πολιτική που γονάτισε το λαό, αυτούς θέλει για «φίλους» ο ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας το πραγματικό περιεχόμενο της πολιτικής του πρότασης.

Τέλος, εξέφρασε την προσήλωσή του στην ΕΕ και το ευρώ, λέγοντας «κανείς δεν εγείρει το θέμα της συμμετοχής της Ελλάδας στην ΕΕ» και μάλιστα κατηγόρησε το Λαϊκό Κόμμα και τους σοσιαλδημοκράτες ότι στρέφουν τους ευρωπαϊκούς λαούς ενάντια στην ΕΕ. Ανέλυσε, καταλήγοντας, την πρόταση του κόμματός του για ένα Ευρωπαϊκό New Deal, καθώς, όπως είπε, «είναι επιτακτική ανάγκη να εγκαταλείψουμε τη λιτότητα και να χρηματοδοτήσουμε την ανάπτυξη».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στον πρόεδρό του η εντολή διαπραγμάτευσης για νέο πρόεδρο της Κομισιόν (2019-05-30 00:00:00.0)
Με «πυξίδα» τα συμφέροντα του κεφαλαίου (2015-11-18 00:00:00.0)
Χρειάζεται λαϊκή ετοιμότητα για τις εξελίξεις (2015-03-18 00:00:00.0)
Κοινοί στόχοι στο πλαίσιο του «ευρωμονόδρομου» (2015-01-30 00:00:00.0)
Διαπιστευτήρια στην ΕΕ από τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου» (2012-05-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ