Πέμπτη 8 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΣΩΤΗΡΗΣ ΖΑΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
Με ισχυρό ΚΚΕ μπορεί να σηκώσει κεφάλι ο λαός

Περιοδεία του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΚΚΕ στις εγκαταστάσεις της ΕΛΒΟ

Στιγμιότυπο από τις συζητήσεις του Σ. Ζαριανόπουλου με τους εργαζομένους της ΕΛΒΟ
Στιγμιότυπο από τις συζητήσεις του Σ. Ζαριανόπουλου με τους εργαζομένους της ΕΛΒΟ
«Η καλύτερη και πιο αποτελεσματική τοποθέτηση της οργής μας και της αγανάκτησης είναι η ψήφος στο ΚΚΕ, παντού, στις ευρωεκλογές, στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές. Μόνο αυτό φοβούνται, γιατί παλεύει για αποδέσμευση από την ΕΕ και ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου». Τα παραπάνω σημείωσε ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ, υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κόμματος, μιλώντας την Τρίτη στους εργαζόμενους της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ).

Ο Σ. Ζαριανόπουλος επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της ΕΛΒΟ στη ΒΙΠΕ Θεσσαλονίκης, περιόδευσε στα γραφεία και τη γραμμή παραγωγής και μίλησε σε πολλές μικρές συγκεντρώσεις εργαζομένων. Σε κάθε σταθμό της πολύωρης αυτής περιοδείας, αναδείχθηκε η αγωνία των εργαζομένων για το μέλλον της ΕΛΒΟ από το οποίο συναρτάται άμεσα και το δικό τους εργασιακό μέλλον. Ενώ ο ειδικός εκκαθαριστής έχει ήδη εγκατασταθεί στην ΕΛΒΟ και «ξεσκονίζει» τα στοιχεία της επιχείρησης, οι εργαζόμενοι εργάζονται εντατικά, προκειμένου να εκτελέσουν στον προβλεπόμενο χρόνο το συμβατικό έργο που έχουν αναλάβει. Στη συνέχεια, μέχρι το τέλος του έτους, αναμένεται να τρέξουν και οι εξελίξεις που αφορούν τη συρρίκνωση ή το κλείσιμο της επιχείρησης.

«Η απόφαση κλεισίματος της ΕΛΒΟ είναι απόφαση της ΕΕ, προβλέπεται από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ ότι αμυντική βιομηχανία δεν θα πρέπει να υπάρχει πουθενά πέρα από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ολλανδία. Αυτήν τη συμφωνία την υπογράψανε όλοι, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ο τότε ΣΥΝ (σημερινός ΣΥΡΙΖΑ). Και γι' αυτό πρέπει να καταδικάσετε με την ψήφο σας όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου.

Δεν πρέπει να ανεχθείτε από κόμματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που διεκδικούν την κυβέρνηση, από τη μια να υπόσχονται συνέχιση της λειτουργίας της και από την άλλη να αναρωτιούνται αν η ΕΛΒΟ είναι βιώσιμη», σημείωσε.

Πρόσθεσε πως «καμία κυβέρνηση, ούτε η σημερινή αλλά και καμία άλλη, δεν θέλει και δεν έχει πρόθεση να συγκρουστεί με τις στρατηγικές επιλογές της ΕΕ για να σώσει τέτοιες επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας».

Τέλος, κάλεσε τους εργαζόμενους να μην αρκεστούν, για άλλη μια φορά, στην εναλλαγή προσώπων, να επιλέξουν να αλλάξουν πολιτική: «Μεθαύριο το ΚΚΕ δεν θα είναι κυβέρνηση - αυτό εναπόκειται στην κρίση του λαού - αλλά μπορεί να είναι δυναμωμένο. Ενα ενισχυμένο ΚΚΕ θα σηματοδοτήσει πιο ενεργό, πιο μαζικό, πιο μαχητικό, πιο αποτελεσματικό κίνημα την επόμενη μέρα. Εμείς λέμε με ισχυρό ΚΚΕ μπορούμε να πάρουμε τα πάνω μας, να σηκώσουμε κεφάλι, να τους φοβίσουμε, να τους παρεμποδίσουμε και αύριο να διεκδικήσουμε την εξουσία που θα εξασφαλίσει την ευημερία του λαού, ικανοποιώντας όλες τις σύγχρονες ανάγκες του. Με αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση όλων των μεγάλων επιχειρήσεων, του φυσικού και του ορυκτού πλούτου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ