Δευτέρα 19 Μάη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σκοτώθηκε 47χρονος εργάτης στη ΛΑΡΚΟ

Δούλευε σε εργολαβικό συνεργείο. Ο δεύτερος νεκρός μέσα σε πέντε μήνες

Μέσα σε πέντε μήνες, δύο εργάτες σκοτώθηκαν στη ΛΑΡΚΟ και ένας ακόμα γλίτωσε από του χάρου τα δόντια
Μέσα σε πέντε μήνες, δύο εργάτες σκοτώθηκαν στη ΛΑΡΚΟ και ένας ακόμα γλίτωσε από του χάρου τα δόντια
Ενας 47χρονος εργάτης, πατέρας τεσσάρων παιδιών, έχασε την Παρασκευή τη ζωή του στη ΛΑΡΚΟ, πέφτοντας σε σιλό τροφοδοσίας μεταλλεύματος. Είναι ο δεύτερος νεκρός σε διάστημα 5 μηνών. Τον περασμένο Δεκέμβρη, ένας ακόμη εργαζόμενος είδε το χάρο με τα μάτια του στο εργοστάσιο, κάνοντας εργασίες συντήρησης σε γερανό πάνω από τα καμίνια, τα οποία δεν είχαν σβήσει.

Ο 47χρονος δούλευε σε εργολαβικό συνεργείο. Οπως κατ' επανάληψη έχει καταγγείλει το ΠΑΜΕ, οι συνθήκες δουλειάς στο εργοστάσιο και ειδικά στις εργολαβίες χαρακτηρίζονται από εντατικοποίηση της δουλειάς, από έλλειψη στοιχειωδών μέτρων ασφάλειας για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα του προσωπικού.

Το νέο εργοδοτικό έγκλημα καταγγέλλει η Γραμματεία Φθιώτιδας του ΠΑΜΕ. Οπως τονίζει, ο θάνατος του εργάτη «δεν είναι μεμονωμένο γεγονός. Οι δεκάδες σκοτωμένοι εργάτες και οι πολύ περισσότεροι σακατεμένοι συνάδελφοί τους όλα αυτά τα χρόνια από τα πολλά εργατικά ατυχήματα στο χώρο του εργοστασίου αποδείχνουν την κρισιμότητα της κατάστασης που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης και της εργοδοσίας είναι αναμφισβήτητες. Τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εργαζομένων και του περιβάλλοντος του εργοστασίου δεν λαμβάνονται, γιατί θεωρούνται κόστος από τα αφεντικά και την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Συνένοχος βέβαια είναι και ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός, που συνεχώς βάζει πλάτη για να περάσει η πολιτική του κεφαλαίου και στο εργοστάσιο και γενικότερα στους εργαζόμενους».

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Φθιώτιδας καλεί σε συσπείρωση στα ταξικά συνδικάτα και το ΠΑΜΕ, για να αποκαλυφτούν τα πραγματικά αίτια του εγκλήματος στη ΛΑΡΚΟ, να πληρώσουν οι πραγματικοί υπεύθυνοι και για να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ