Δευτέρα 19 Μάη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
«Στοίχημά» του η «αντοχή» του στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής

Υπερψήφιση της εκλογικής σύμπραξης της «Ελιάς» στις ερχόμενες ευρωεκλογές, ώστε να διασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα που ζητούν τα μονοπώλια για την απρόσκοπτη εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, ζήτησε για άλλη μια φορά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευ. Βενιζέλος.

Στη δήλωσή του αργά χτες το βράδυ, υποστήριξε ότι υποψηφιότητες «χωρίς κομματικά χρίσματα» (αλλά προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ), πήγαν καλά, ότι αποδεικνύονται οι «βαθιές ρίζες της δημοκρατικής παράταξης». Θύμισε ότι την ερχόμενη Κυριακή, πέραν του γεγονότος ότι «οι τοπικές κοινωνίες θα κάνουν τις οριστικές επιλογές τους» είναι και οι ευρωεκλογές, όπου, όπως υποστήριξε, «πρέπει να έχουμε μια συνολική εικόνα προοδευτικής σταθερότητας».

Εξάλλου, ασκώντας χτες το εκλογικό του δικαίωμα στη Θεσσαλονίκη, ο Ευ. Βενιζέλος ζήτησε «η επιλογή και αυτής και της επόμενης Κυριακής να είναι μία επιλογή που θα βοηθήσει την ανάπτυξη, την απασχόληση, τις καλές υπηρεσίες στον δημότη και σε τοπικό και σε περιφερειακό επίπεδο». Ανάπτυξη βέβαια εντός ΕΕ και με ανέπαφη την εξουσία του μεγάλου κεφαλαίου, η οποία θα στηρίζεται στα συντρίμμια των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων, στην πολιτική στήριξης της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, η οποία συνεπάγεται διαρκώς νέα βάσανα για τους εργαζόμενους.

Ο Γ. Καμίνης και ο Γ. Σγουρός

Σε ό,τι αφορά τους υποψηφίους που προβλήθηκαν στην πρώτη γραμμή από το ΠΑΣΟΚ και την «Ελιά» (έστω και με «ανεξάρτητο» μανδύα και χωρίς επίσημο χρίσμα), ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας Γιώργος Καμίνης ανέφερε ότι «ο α' γύρος έγινε σε συνθήκες πόλωσης». Καλώντας σε υπερψήφισή του στο β' γύρο, ζήτησε να υποστηριχτεί μια «προσπάθεια για μια Αθήνα δυνατή», ισχυρίστηκε ότι «την Κυριακή ψηφίζουμε για την Αθήνα» κ.ο.κ., επιχειρώντας να αποσυνδέσει την Τοπική Διοίκηση από το ενιαίο του αστικού κράτους, να αποκρύψει τη διάχυση αντιλαϊκών πολιτικών μέσα κι από αυτό τον κρίκο του.

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Σγουρός, επιχειρώντας να αποφύγει την ταύτισή του με το ΠΑΣΟΚ, αλλά και με τη ΝΔ (μεγάλο κομμάτι του μηχανισμού της οποίας τον στήριξε), μίλησε για «παλιές αντιλήψεις» που αντιμετωπίζουν την «τοπική αυτοδιοίκηση» με «κριτήρια κομματικών επιλογών».

Ζήτησε τη «στήριξη και την εμπιστοσύνη των πολιτών και μόνο των πολιτών», προφανώς γιατί διαβλέπει ότι μια ανοιχτή στήριξη από τα κόμματα της συγκυβέρνησης θα του προκαλέσει πρόβλημα ενόψει β' γύρου, στον ανταγωνισμό του με την Δούρου, στην προσπάθεια και των δύο για εγκλωβισμό λαϊκών στρωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ