Τρίτη 22 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«Λουκέτο» σε 24 επιχειρήσεις

Λουκέτο από 3 έως 30 ημέρες αποφάσισε να βάλει το υπουργείο Οικονομικών σε 24 - κατά κύριο λόγο μικρού και μεσαίου μεγέθους - επιχειρήσεις για μη έκδοση των προβλεπόμενων φορολογικών στοιχείων, επιχειρώντας να δώσει προφανώς «δείγματα γραφής» ότι «χτυπά» τη φοροδιαφυγή και τους φοροφυγάδες. Η λίστα περιλαμβάνει τα συνήθη ευρήματα του υπουργείου Οικονομικών, όπως κέντρα διασκέδασης, ταβέρνες τουριστικές και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, μπαρ, κλπ...

Είναι, πάντως, απορίας άξιο ότι ενώ συχνά πυκνά, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης δίνει λίστες με ονόματα φοροφυγάδων ή και τις ποινές που τους επιβλήθηκαν, ποτέ μέχρι σήμερα, δεν έδωσε απολογιστικά στοιχεία, που να δείχνουν το αποτέλεσμα αυτών των ποινών. Αν δηλαδή εισπράχτηκαν οι καταλογισθέντες φόροι και πρόστιμα και από ποιους, αν εφαρμόστηκε το «φορολουκέτο» κλπ.

Φαίνεται ότι η τακτική αυτή χρησιμοποιείται από τους αρμόδιους προκειμένου να επιδείξουν κάποιο έργο στην πάταξη της φοροδιαφυγής και δεν είναι άσχετο το γεγονός ότι σήμερα θα δοθεί στη δημοσιότητα ο ετήσιος απολογισμός του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ