Παρασκευή 6 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ - ΕΛΙΑ
Αναβρασμός για ηγεσία και κολεγιές

Αναβρασμός επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ σχετικά με το με ποιες κολεγιές και με ποιους μπροστάρηδες θα προχωρήσει η ανασυγκρότηση της εγχώριας σοσιαλδημοκρατίας, ώστε να διαμορφωθεί ο «τρίτος πόλος», που θα διασφαλίζει με μεγαλύτερη επάρκεια τη σταθερότητα του αστικού πολιτικού συστήματος.

Μετά τις δημόσιες παρεμβάσεις στελεχών όπως των Κ. Σκανδαλίδη και Δ. Ρέππα, υπέρ της ανασυγκρότησης πρωτίστως του ΠΑΣΟΚ και μετά της κεντροαριστεράς, αλλά και υπέρ του «ανοίγματος» προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ακολούθησαν παρεμβάσεις «παπανδρεϊκών» στελεχών, που έθεσαν ανοιχτά θέμα αλλαγής της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και επιλογής άλλης διαδρομής στην πορεία ανασυγκρότησης της σοσιαλδημοκρατίας.

Χαρακτηριστικά, ο βουλευτής Θ. Μωραΐτης έγραψε στην προσωπική του ιστοσελίδα πως «απαιτείται νέα ηγεσία στην παράταξη η οποία να εμπνέει, να ενώνει και να διευρύνει. Να δίνει νέα προοπτική στη συνεργασία των δυνάμεων του κέντρου και της κεντροαριστεράς. Να φέρει συνοδοιπόρους τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, τους κοινωνικούς εταίρους».

Ειδικά σε ό,τι αφορά τη συγκρότηση της Ελιάς σχολιάζει πως «απέτυχε η στρατηγική που υιοθετήθηκε για την εκλογική συσπείρωση των προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων. Οι πολίτες αντελήφθησαν ότι δεν υπήρξε καμία σύνθεση των προοδευτικών δυνάμεων από τη βάση και στη βάση προγραμματικών θέσεων και αρχών (...) Δεν είναι "Ελιά", οι συμφωνίες κορυφής με προσκλήσεις φίλων, κολλητών και γυρολόγων (...) Είναι άλλο η συνένωση - σύνθεση των ιστορικών αλλά και νέων δυνάμεων του κέντρου και της κεντροαριστεράς και είναι άλλο η απεγνωσμένη προσπάθεια για διάσωση ρόλων, οφιτσίων και η υποκριτική διαπραγμάτευση της πολιτικής καριέρας ορισμένων».

Θέμα ηγεσίας έθεσε και ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου, μιλώντας χτες στον «ΒΗΜΑ 99,5». «Στο συνέδριο πρέπει να ακουστεί η βάση του κόμματος και να συζητηθεί και το θέμα της ηγεσίας» είπε και πρόσθεσε ότι «το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα, συνιστά αποτυχία», υποστηρίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να στραφεί προς τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν μπορεί και να αποτελεί παρακολούθημα της ΝΔ. Τα ανάλογα είπε και ο βουλευτής Μ. Κασσής.

Απαντώντας σε αυτό που σχολιάζεται ως συντονισμένη προσπάθεια αμφισβήτησής του, ο ίδιος ο Ευ. Βενιζέλος σε ομιλία του χτες βράδυ μίλησε ανοιχτά για «πέμπτη φάλαγγα» εντός του κόμματος, για «αδράνεια» και «παθητικότητα» στην προεκλογική περίοδο προκειμένου να μην πάει καλά η Ελιά, για «συνειδητή υπονόμευση» με «χαμηλά ελατήρια», κάποιο «μικρό προσωπικό ή παρεΐστικο στόχο». Προειδοποίησε ότι δεν θα δεχτεί κανέναν εκβιασμό ενόψει ανασχηματισμού, υπονοώντας ότι διάφοροι τον αμφισβητούν, πιέζοντας για να μη βγουν από την κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ