Πέμπτη 12 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Υποκρισία Ομπάμα για την ανεξέλεγκτη οπλοκατοχή

OYAΣΙΓΚΤΟΝ.--

«Βαθιά απογοήτευση» για την ανικανότητα των Αρχών να επιβάλουν «ακόμη και τα πιο ήπια μέτρα ελέγχου της οπλοκατοχής» στις ΗΠΑ, εξέφρασε χτες ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, έπειτα από το νέο φονικό που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης σε Λύκειο του Ορεγκον, με αποτέλεσμα το θάνατο ενός 14χρονου μαθητή και του φερόμενου αυτόχειρα εφήβου - δράστη της δολοφονίας και τον τραυματισμό ενός 50χρονου γυμναστή.

«Η χώρα πρέπει να κάνει μια ενδοσκόπηση για το ζήτημα αυτό. Τείνει να γίνει ο κανόνας και το θεωρούμε ως κάτι δεδομένο σε τέτοιο βαθμό, ώστε εμένα ως γονέα να με τρομοκρατεί», δήλωσε ο Ομπάμα με αφορμή ερώτηση δημοσιογράφου, «ξεχνώντας» υποκριτικά αφενός πως οι ΗΠΑ είναι μία από τις πρώτες χώρες στις εξαγωγές όπλων, πυρομαχικών και πολεμικών μηχανών παγκοσμίως, αφετέρου ότι το λόμπι των κατασκευαστών όπλων και των πολεμικών βιομηχάνων είναι από τους μεγαλύτερους χρηματοδότες των δύο αστικών κυβερνητικών κομμάτων (Ρεπουμπλικανικό και Δημοκρατικό).

Το 2013 ο Ομπάμα, ύστερα από επίθεση σε σχολείο του Νιούταουν στο Κονέκτικατ κατά την οποία σκοτώθηκαν 20 μαθητές, άρχισε τάχα να προσπαθεί να περιορίσει την οπλοκατοχή και οπλοχρησία στις ΗΠΑ.

Μετά από το Νιούταουν σημειώθηκαν άλλες 74 αιματηρές επιθέσεις σε σχολεία και πανεπιστήμια, σύμφωνα με την οργάνωση Everytown for Gun Safety, η οποία πραγματοποιεί εκστρατεία υπέρ της ενίσχυσης των νόμων για την οπλοκατοχή.

  • Το ίδιο 24ωρο, ο 51χρονος επικεφαλής της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων Ερικ Κάντορ ηττήθηκε, παρά τα προγνωστικά, στις προκριματικές εκλογές για το χρίσμα του κόμματός του στην Πολιτεία όπου εκλέγεται, τη Βιρτζίνια, από τον Ντέιβιντ Μπρατ, αντίπαλό του και μέλος του ακραία αντιδραστικού «Κόμματος του Τσαγιού» (Tea Party), πρώην σύμβουλο της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ