Κυριακή 27 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Αγωνία στο πέσιμο της αυλαίας

Στην ουρά της βαθμολογίας το ενδιαφέρον στην τελευταία αγωνιστική

Στη Νέα Σμύρνη δοκιμάζεται ο ΟΦΗ

Sportidea

Στη Νέα Σμύρνη δοκιμάζεται ο ΟΦΗ
Τα τελευταία σφυρίγματα της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος της Εθνικής Κατηγορίας θα φιλοξενήσουν σήμερα τα γήπεδα, στα οποία θα πραγματοποιηθούν οι υπόλοιπες 6 αναμετρήσεις της 30ής αγωνιστικής. Το ενδιαφέρον, πάντως, εδώ και αρκετό καιρό έχει... περάσει στα χαμηλά της βαθμολογίας, αφού οι κορυφαίοι σύλλογοι έχουν ήδη πάρει το δρόμο τους και κάνουν σχέδια για την επόμενη χρονιά. Το έργο του ΟΦΗ, του Εθνικού Αστέρα, του ΠΑΣ Γιάννενα, αλλά και της Παναχαϊκής στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου, αναμένεται να τραβήξει τα περισσότερα βλέμματα. Και αυτό γιατί αν δε μειωθούν οι ομάδες σε 14 (αντί 16 που είναι φέτος), τότε οι παραπάνω σύλλογοι είναι οι βασικότεροι υποψήφιοι για συμμετοχή στα μπαράζ του υποβιβασμού.

Ωστόσο, και οι τέσσερις αυτές ομάδες έχουν σήμερα δύσκολη αποστολή. Συγκεκριμένα, ο ΟΦΗ αντιμετωπίζει στη Νέα Σμύρνη τον 9ο στη βαθμολογία Πανιώνιο (17.30), που αν μη τι άλλο θα επιδιώξει να πάρει τη νίκη για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις μετά την ήττα που υπέστη την περασμένη αγωνιστική από τον Αρη. Οι Κρητικοί πάντως «καίγονται» για τη νίκη και θα προσπαθήσουν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, έστω και αν θα στερηθούν την πολύτιμη βοήθεια των Κοσταρικανών Γκομέζ και Μουνιόζ, που έχουν ενσωματωθεί στην Εθνική ομάδα της χώρας τους. Εκτός όμως από τον ΟΦΗ και ο ΠΑΣ Γιάννενα έχει κάτι παραπάνω από ανάγκη τους τρεις βαθμούς, τους οποίους θα παλέψει με «νύχια και δόντια» να κατακτήσει σήμερα στην έδρα του κόντρα στον Πανηλειακό (17.30). Οι δύο ομάδες έχουν οριακή διαφορά στη βαθμολογία (Γιάννενα 30, Πανηλειακός 29), με αποτέλεσμα στη συγκεκριμένη αναμέτρηση να ταιριάζει απόλυτα η φράση «ο θάνατός σου η ζωή μου». Για το σημερινό παιχνίδι, ο τεχνικός της ομάδας των Ιωαννίνων, Νίκος Αναστόπουλος ανέφερε: «Το μόνο αποτέλεσμα που υπάρχει για μας στο παιχνίδι με τον Πανηλειακό είναι η νίκη. Πρέπει να παλέψουμε με νύχια και με δόντια για να πάρουμε τους βαθμούς της νίκης και είμαι σίγουρος ότι θα τους πάρουμε», ενώ από την πλευρά της ομάδας του Πύργου, ο Μαρίνος Ουζουνίδης τόνισε: «Σίγουρα παίζουμε σε μία δύσκολη έδρα με μία ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους με εμάς. Αυτό δε μας πτοεί και πιστεύουμε στις δυνατότητές μας. Πάμε για το καλύτερο και μπορούμε να τα καταφέρουμε». Την ίδια ώρα (17.30), η Παναχαϊκή θα δίνει τη δική της μάχη στην Τούμπα έναντι του ΠΑΟΚ, για να αποφύγει οριστικά τα μπαράζ, ενώ με τον ίδιο ακριβώς στόχο ή τουλάχιστον για να κερδίσει το πλεονέκτημα έδρας, σε περίπτωση που τελικά συμμετάσχει σ' αυτή τη διαδικασία, ο Εθνικός Αστέρας κοντράρεται στην τελευταία αγωνιστική με τον Αθηναϊκό, στο Βύρωνα (17.30).

Η Παναχαϊκή καίγεται για τους βαθμούς στην Τούμπα

Sportidea

Η Παναχαϊκή καίγεται για τους βαθμούς στην Τούμπα
Οσον αφορά τους μεγάλους της κατηγορίας, όπως προαναφέραμε, έχουν ξεκινήσει να σκέφτονται το μέλλον, γεγονός που σήμερα τους δίνει τη δυνατότητα να αγωνιστούν «ελεύθερα» και χωρίς άγχος. Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός αν δεν ήταν σίγουρος για την κατάκτηση του τίτλου, τότε σίγουρα θα έβλεπε τον σημερινό αγώνα με τον Αρη στο Χαριλάου (19.30, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ), με διαφορετικό... μάτι. Ομως, η κατάκτηση της πρωτιάς του έχει δώσει φτερά, με αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» να στοχεύουν σε μια καλή εμφάνιση, προκειμένου να ολοκληρώσουν θεαματικά τη φετινή επιτυχημένη πορεία τους στο πρωτάθλημα. Με τον ίδιο, πάνω κάτω, στόχο ταξίδεψε στην Καλαμάτα και ο Παναθηναϊκός όπου σήμερα, στην αυλαία της κανονικής περιόδου, αντιμετωπίζει την ομώνυμη ομάδα (17.30). Οι «πράσινοι» έχουν πλέον καπαρώσει τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα σαλόνια των Τσάμπιονς Λιγκ και το μυαλό τους είναι στραμμένο σε ξένα πρωταθλήματα, προκειμένου να μάθουν τελικά σε ποιο όμιλο θα συμμετάσχουν. Οσον αφορά τα «θέλω» της «μαύρης θύελλας» από τη σημερινή αναμέτρηση, αυτά περιορίζονται σε μια καλή εμφάνιση, ούτως ώστε να αποχαιρετήσουν την Εθνική Κατηγορία με ψηλά το κεφάλι.


Ο Νίκος Αναστόπουλος αγωνιά για τον ΠΑΣ Γιάννενα

Sportidea

Ο Νίκος Αναστόπουλος αγωνιά για τον ΠΑΣ Γιάννενα
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγωνιστική... παγετού (2012-01-17 00:00:00.0)
Αλλαγή δεδομένων... (2011-05-10 00:00:00.0)
Προβάδισμα στους γηπεδούχους (2002-04-19 00:00:00.0)
Χορταστικό τριήμερο (2001-08-25 00:00:00.0)
Αρκετές εκπλήξεις (2001-05-08 00:00:00.0)
Επικίνδυνη έξοδος για ΑΕΚ και Ιωνικό (2001-03-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ