Κυριακή 27 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Η αδρεναλίνη στα ύψη

Νίκη αποκλειστικά το σύνθημα, για τον Εθνικό στην Κοζάνη

Sportidea

Νίκη αποκλειστικά το σύνθημα, για τον Εθνικό στην Κοζάνη
Η αγωνία έχει φτάσει στο κατακόρυφο για τους τέσσερις «μονομάχους» που διεκδικούν τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα της Β' Κατηγορίας. Η 32η αγωνιστική, που διεξάγεται σήμερα, μπορεί να φαντάζει μακρινή από τη λήξη του πρωταθλήματος καθώς οι επόμενες αγωνιστικές μέρες είναι και οι πιο σημαντικές.

Το πρόγραμμα της σημερινής μέρας είναι σχετικά εύκολο για τους Εθνικό, Χαλκηδόνα, Ατρόμητο και Λεωνίδιο που κυνηγούν τη δεύτερη προνομιούχα θέση που οδηγεί στην Α' Κατηγορία αλλά οι παίκτες και των τεσσάρων συλλόγων έχουν συνειδητοποιήσει ότι η οποιαδήποτε απώλεια βαθμών θα σημάνει και την καταδίκη της ομάδας τους αφού στόχος τους είναι να συμμετέχουν στους αγώνες μπαράζ του καλοκαιριού.

Ο μόνος που παραμένει αμέτοχος σ' αυτή τη διαδικασία είναι ο Πατραϊκός που ήδη σχεδιάζει τη συμμετοχή του στην Α' Κατηγορία. Η ομάδα της Πάτρας, με μια εκπληκτική πορεία μέχρι σήμερα, κατόρθωσε να πάρει στην πρώτη της χρονιά στη Β' Κατηγορία μια διαφορά 16 βαθμών από τη δεύτερη Χαλκηδόνα και περιμένει τη λήξη του πρωταθλήματος για να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Οι Πατρινοί, λοιπόν, για την 32η αγωνιστική, φιλοξενούνται στη Βέροια από την ομώνυμη ομάδα. Οι Ημαθιώτες θέλουν πάση θυσία τη νίκη προκειμένου να γλιτώσουν στο... παραδύο τον υποβιβασμό στην Εθνική Ερασιτεχνική.

Στους «μονομάχους» τώρα, η Χαλκηδόνα υποδέχεται τον Απόλλωνα Κρύας Βρύσης στο πιο δύσκολο παιχνίδι από τους... υποψήφιους για την 2η θέση. Οι Πειραιώτες, μετά την... ένεση ηθικού από την ισοπαλία στο ντέρμπι με τον Εθνικό, θα αγωνιστούν με άλλη ψυχολογία απέναντι στον Απόλλωνα, που ήδη έχει «σωθεί» και σχεδιάζει τα πλάνα του για τη νέα χρονιά.

Από την άλλη, ο Ατρόμητος αγωνίζεται στην Κατερίνη απέναντι στον Πιερικό. Η νίκη θα σημάνει την ανανέωση των ελπίδων για την άνοδο ενώ άλλο αποτέλεσμα, ίσως να τερματίσει και την προσπάθεια για άνοδο. Οι γηπεδούχοι, που βρίσκονται στην 17η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ίσως και να μην μπορέσουν να «χτυπήσουν» στα ίσια τους Περιστεριώτες.

Στην Κοζάνη, ο Εθνικός «κοντράρεται» με την ομώνυμη ομάδα με μόνο σύνθημα τη νίκη. Τα παράπονα για τη διαιτησία στο ντέρμπι με τη Χαλκηδόνα, δεν έχουν κοπάσει για τους Πειραιώτες που πλέον κοιτάνε τη συνέχεια. Η ισοβαθμία στην τρίτη θέση μαζί με τον Ατρόμητο και η μόλις ενός βαθμού διαφορά από τη δεύτερη Χαλκηδόνα, είναι το... κάτι που αναπτερώνει το ηθικό των φιλοξενουμένων. Στην αντίπερα όχθη, η Κοζάνη μπορεί να έχει αποτραβηχτεί από την επικίνδυνη ζώνη αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα παραδώσει τα όπλα αμαχητί.

Το Λεωνίδιο, που συμπληρώνει το... καρέ των υποψηφίων για την άνοδο, φιλοξενεί την Αναγέννηση Καρδίτσας. Οι γηπεδούχοι, μετά την ισοπαλία που απέσπασαν στην Κρύα Βρύση, βλέπουν κοντά τη θέση που θα τους δίνει το δικαίωμα για τη συμμετοχή στα μπαράζ, αλλά γνωρίζουν ακόμα ότι το πρωτάθλημα έχει... δρόμο. Στο στρατόπεδο της Αναγέννησης, κυριαρχεί το σύνθημα πως «η ελπίδα πεθαίνει τελευταία» καθώς οι 7 βαθμοί που την χωρίζουν από τη Λαμία, είναι λίγοι αλλά αναμένεται να κατακτηθούν και δύσκολα.

Στους υπόλοιπους τώρα, το Μαρκό αντιμετωπίζει τη Νάουσα. Και οι δύο ομάδες βρίσκονται μακριά τόσο από την επικίνδυνη ζώνη όσο και από τις πρώτες θέσεις και το θέαμα αναμένεται να έχει τον πρώτο λόγο. Στο Κιλκίς, η τοπική ομάδα αγωνίζεται απέναντι στον Αχαρναϊκό και θα προσπαθήσει να κάνει 13 τους αγώνες χωρίς ήττα. Από την άλλη, ο Αχαρναϊκός θα προσπαθήσει για ένα θετικό αποτέλεσμα αφού όποια κατάκτηση βαθμών μέχρι το τέλος, θα είναι ικανοποιητική. Τέλος οι Λύκοι υποδέχονται τον ουραγό Ιάλυσο ενώ οι Αμπελόκηποι φιλοξενούν τη Λαμία.

Ολοι οι αγώνες αρχίζουν στις 17.30

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δοκιμασία για Απόλλωνα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (2017-05-27 00:00:00.0)
Στα Γιάννενα τα σπουδαία (2002-02-24 00:00:00.0)
Στην Πάτρα τα σπουδαία (2001-06-09 00:00:00.0)
Εύκολο έργο πρωτοπόρων (2001-03-03 00:00:00.0)
Πρεμιέρα με ντέρμπι (2000-10-27 00:00:00.0)
Ντέρμπι στα Λιόσια (2000-05-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ