Τρίτη 17 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
«Μπλόκο» στην «αξιολόγηση»

Να ενταθεί ο αγώνας καλεί το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών. Νέες κινητοποιήσεις από χτες για την ακύρωση των σεμιναρίων διευθυντών

Τη μάχη ενάντια στον αυταρχικό κρατικό έλεγχο στην εκπαίδευση, τη λεγόμενη αξιολόγηση, συνεχίζουν αυτήν την περίοδο οι εκπαιδευτικοί καθώς τα σχολεία καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονική έκθεση «αυτοαξιολόγησης» και ταυτόχρονα το υπουργείο καλεί τους διευθυντές σε σεμινάρια επιμόρφωσης για την εφαρμογή της.

Να δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια στην «αξιολόγηση», να πιστέψουν στη δύναμή τους καλεί τους εκπαιδευτικούς η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, με αφορμή αυτές τις εξελίξεις. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ απευθύνονται στους Συλλόγους Εκπαιδευτικών και τις ΕΛΜΕ, στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, στους Συλλόγους Διδασκόντων, να συνεχίσουν με αποφασιστικότητα τον αγώνα ενάντια στον αντιδραστικό κρατικό έλεγχο, στη λεγόμενη αξιολόγηση. Να πάρουν αποφάσεις ενάντια στη συμπλήρωση των ηλεκτρονικών εκθέσεων και στα σεμινάρια. Να μην προχωρήσουν οι Σύλλογοι Διδασκόντων στη σύνταξη των εκθέσεων που ζητά το υπουργείο, να μην απαντήσουν με βάση τους δείκτες. Καλεί, επίσης, τους διευθυντές των σχολείων να μη συμπληρώσουν την ηλεκτρονική έκθεση «αυτοαξιολόγησης», να δηλώσουν απεργία και να μη συμμετάσχουν στα σεμινάρια.

«Γνωρίζουμε καλά ότι η μάχη αυτή είναι δύσκολη. Εχουμε απέναντί μας την κυβέρνηση, την ΕΕ, που, για λογαριασμό του κεφαλαίου, προωθούν τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις και στο χώρο της εκπαίδευσης. Ομως, έχουμε τη δύναμη», τονίζει μεταξύ άλλων το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, θυμίζοντας ότι ήδη πάνω από 3.000 Σύλλογοι Διδασκόντων σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση πήραν απόφαση κατά της «αυτοαξιολόγησης». «Επιβάλλεται να συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση, με τον ίδιο βηματισμό. Συμμαχώντας με τους γονείς των μαθητών μας, με τους μαθητές μας που στέλνονται στον καιάδα της ψευτοκατάρτισης και της παιδικής εργασίας», καλούν οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ.

Αγωνιστική παρουσία ενάντια στα σεμινάρια

Από χτες, Δευτέρα, και για τις επόμενες μέρες, έχουν προγραμματιστεί σε διάφορες περιοχές της χώρας διήμερα σεμινάρια για διευθυντές σχολείων, προκειμένου να επιμορφωθούν στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Η σχετική ανακοίνωση έγινε το Σαββατοκύριακο, ουσιαστικά «στα κρυφά», προκειμένου και σε αυτήν την προσπάθεια για προώθηση της «αξιολόγησης» η κυβέρνηση και η διοίκηση της εκπαίδευσης να μη βρουν απέναντί τους τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι το προηγούμενο διάστημα με κινητοποιήσεις ακύρωσαν δεκάδες σεμινάρια στελεχών.

Παρ' όλα αυτά, έξω από τα σχολεία της Αττικής όπου προγραμματίζονταν χτες σεμινάρια για διευθυντές δημοτικών σχολείων, πραγματοποιήθηκαν αγωνιστικές παρεμβάσεις, με δυναμική την παρουσία των δυνάμεων του ΠΑΜΕ και τα σεμινάρια ακυρώθηκαν. Σεμινάρια είχαν προγραμματιστεί σε σχολεία των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α', Β', Γ' και Δ' Αθήνας, Ανατολικής και Δυτικής Αττικής και Πειραιά.

Υπενθυμίζεται ότι το ΔΣ της ΔΟΕ έχει κηρύξει πάγια 48ωρη απεργία για τους Διευθυντές των σχολείων των περιοχών όπου πραγματοποιούνται οι διημερίδες, ώστε να μη συμμετάσχουν σε αυτές και 3ωρη στάση εργασίας για όλους τους εκπαιδευτικούς των ίδιων περιοχών για την πρώτη μέρα πραγματοποίησης των διημερίδων (από 8 π.μ. έως 11 π.μ.), προκειμένου να τους δοθεί η δυνατότητα να πραγματοποιούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στους χώρους διεξαγωγής τους.

Αντίστοιχα σεμινάρια πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση σε άλλες περιοχές της χώρας. Με αγωνιστικές παρεμβάσεις που πραγματοποίησαν χτες στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και σε σχολεία της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, οι εκπαιδευτικοί κατάφεραν να σταματήσουν τα σεμινάρια των διευθυντών. Οι εκπαιδευτικοί προχώρησαν στις αγωνιστικές παρεμβάσεις, στο πλαίσιο των στάσεων εργασίας που έχουν προκηρύξει οι πέντε ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης και η ΟΛΜΕ και θα συνεχιστούν σήμερα και αύριο από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποιήσεις για ακύρωση σεμιναρίων που ετοιμάζουν την «αξιολόγηση» (2014-06-18 00:00:00.0)
Σε «έλεγχο νομιμότητας» η στάση των εκπαιδευτικών (2014-02-15 00:00:00.0)
Φάμπρικα σεμιναρίων για την προώθηση της αξιολόγησης (2014-01-31 00:00:00.0)
Κινητοποίηση ενάντια στην αξιολόγηση (2013-12-04 00:00:00.0)
Ο έλεγχος του εκπαιδευτικού ως εργαλείο της αστικής εκπαιδευτικής πολιτικής (2013-03-03 00:00:00.0)
Συναγερμός για να μην περάσει η «αξιολόγηση» (2012-03-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ