Τετάρτη 18 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
Κινητοποιήσεις για ακύρωση σεμιναρίων που ετοιμάζουν την «αξιολόγηση»

Στη μάχη για την ακύρωση του νέου κύκλου σεμιναρίων για την αξιολόγηση καλεί τους εκπαιδευτικούς το ΠΑΜΕ ήδη από τη Δευτέρα, οπότε και σε διάφορες περιοχές της χώρας ξεκίνησαν τα σεμινάρια στα οποία οι διευθυντές σχολείων καλούνται να μάθουν να αξιολογούν τους εκπαιδευτικούς.

Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ΕΛΜΕ προχώρησαν από χτες σε δυναμικές κινητοποιήσεις στα σχολεία που ορίστηκαν ως επιμορφωτικά κέντρα, ακυρώνοντας δεκάδες σεμινάρια. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις προγραμματίζονται σε όλη τη χώρα από σωματεία εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και για τις επόμενες ημέρες, όπου προγραμματίζονται διημερίδες «επιμόρφωσης», κηρύσσονται και στάσεις εργασίας.

Η Παναττική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους εκατοντάδες εκπαιδευτικούς που έδωσαν με απόλυτη επιτυχία τη μάχη για να μην υλοποιηθούν τα σεμινάρια που προετοιμάζουν την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Οπως σημειώνει, από τα 44 σεμινάρια που ήταν προγραμματισμένα να γίνουν προχτές, Δευτέρα, στην Αττική δεν έγινε ούτε ένα. Αντίστοιχα, αγωνιστικές παρεμβάσεις πραγματοποίησαν και χτες οι εκπαιδευτικοί στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και σε σχολεία της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, που είχαν ως αποτέλεσμα να αναβληθούν όλα τα προγραμματισμένα σεμινάρια των διευθυντών για την αξιολόγηση.

«Καλούμε τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών και τις ΕΛΜΕ, τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, τους Συλλόγους Διδασκόντων, να συνεχίσουν με αποφασιστικότητα τον αγώνα ενάντια στον αντιδραστικό κρατικό έλεγχο, τη λεγόμενη αξιολόγηση.

Να πάρουν αποφάσεις ενάντια στη συμπλήρωση των ηλεκτρονικών εκθέσεων και στα σεμινάρια. Να μην προχωρήσουν οι Σύλλογοι Διδασκόντων στη σύνταξη των εκθέσεων που ζητά το υπουργείο, να μην απαντήσουν με βάση τους δείκτες.

Καλούμε τους διευθυντές των σχολείων να μη συμπληρώσουν την ηλεκτρονική έκθεση αυτοαξιολόγησης.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά τις επόμενες μέρες, ώστε να ακυρωθούν και τα επόμενα προγραμματισμένα σεμινάρια», είναι το μήνυμα της Παναττικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Υπενθυμίζεται ότι η ΔΟΕ έχει κηρύξει πάγια 48ωρη απεργία για τους διευθυντές των σχολείων των περιοχών όπου πραγματοποιούνται οι διημερίδες, ώστε να μη συμμετέχουν σε αυτές, και 3ωρη στάση εργασίας για όλους τους εκπαιδευτικούς των ίδιων περιοχών για την πρώτη ημέρα πραγματοποίησης των διημερίδων.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Παιδείας, στην ίδια κατεύθυνση της προώθησης της αξιολόγησης, απέστειλε προς τα σχολεία ηλεκτρονική φόρμα - έκθεση αυτοαξιολόγησης και αναθέτει στους διευθυντές των σχολείων να τη συμπληρώσουν.

Οπως έχει επισημάνει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, «η ηλεκτρονική έκθεση αυτοαξιολόγησης είναι πλήρης αξιολόγηση των σχολικών μονάδων, των εκπαιδευτικών και των μαθητών. Η συμπλήρωσή της, σε αυτήν τη φάση, με οποιονδήποτε τρόπο (μονολεκτικό, περιγραφικό, δήθεν "παιδαγωγικό" κ.ά.), σημαίνει ότι υλοποιούμε την αυτοαξιολόγηση, δηλαδή αποδεχόμαστε και υλοποιούμε την πολιτική του υπουργείου Παιδείας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Φάμπρικα σεμιναρίων για την προώθηση της αξιολόγησης (2014-01-31 00:00:00.0)
Κινητοποίηση ενάντια στην αξιολόγηση (2013-12-04 00:00:00.0)
Αντιδραστικό βήμα προς το «νέο σχολείο» (2012-10-20 00:00:00.0)
Αντιδραστικό βήμα προς το «νέο σχολείο» (2012-10-20 00:00:00.0)
Συναγερμός για να μην περάσει η «αξιολόγηση» (2012-03-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ