Τετάρτη 18 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΕΣΤΙΩΝ ΤΕΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Πληρώνουν ενοίκιο και τους πετάνε έξω το καλοκαίρι!

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας από σπουδαστές, δυνάμεις του ΠΑΜΕ και φορείς στον πρόεδρο του Ιδρύματος

Από τους 9.000 σπουδαστές του ΤΕΙ Ηρακλείου, οι εστίες επαρκούν για να καλύψουν μόλις το 2% των σπουδαστών. Κι αυτοί που καταφέρνουν τελικά να μείνουν στην εστία πληρώνουν 45 ευρώ το μήνα ενοίκιο, ενώ το καλοκαίρι είναι αναγκασμένοι να φεύγουν από τα δωμάτια προκειμένου αυτά να «νοικιαστούν» σε καλύτερη τιμή σε άλλες δραστηριότητες (ακόμα και άσχετες με το ΤΕΙ)!

Σε αυτές τις συνθήκες, ο Σπουδαστικός Σύλλογος Εστιών προχώρησε το προηγούμενο διάστημα σε κινητοποιήσεις και -όπως καταγγέλλει- η αντίδραση της διοίκησης του ΤΕΙ ήταν «ευθείες απειλές προς το ΔΣ των εστιών ότι πρόκειται να προχωρήσει σε άσκηση πειθαρχικής δίωξης σε σπουδαστές που κινητοποιήθηκαν και είπαν "ψέμματα" ότι υπάρχουν προβλήματα, θίγοντας το κύρος και την εικόνα του ΤΕΙ».

Με αφορμή τις παραπάνω εξελίξεις, χτες το πρωί οι σπουδαστές του ΤΕΙ Ηρακλείου που διαμένουν στις φοιτητικές εστίες, μαζί με συνδικαλιστές, μέλη των ΔΣ της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων, του Συνδικάτου Οικοδόμων και της Ενωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ, καθώς και στελέχη του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν νέα παράσταση διαμαρτυρίας στον πρόεδρο του ΤΕΙ Ηρακλείου.

Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ διαμαρτυρήθηκαν για το καθεστώς που επικρατεί στις εστίες, καθώς και για τις απειλές της διοίκησης και απαίτησαν σίτιση και στέγαση για όλους τους σπουδαστές και φοιτητές, ειδικά μέσα στις συνθήκες της καπιταλιστικής κρίσης, όπου οι εργατικές - λαϊκές οικογένειες αδυνατούν να στηρίξουν τα παιδιά τους ώστε να σπουδάσουν, ενώ μεγάλο μέρος των φοιτητών σήμερα αναγκάζεται παράλληλα με τις σπουδές να δουλεύει. Τόνισαν ότι το μέλλον και η μόρφωση των παιδιών μας είναι υπόθεση όλης της εργατικής τάξης και όχι μόνο των σπουδαστών ή του ΤΕΙ, γι' αυτό το ΠΑΜΕ θα βρίσκεται μπροστά σε κάθε αγώνα, με πάγιο αίτημα αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για όλα τα παιδιά.

Από τη μεριά του, ο Πρόεδρος του ΤΕΙ -αφού υποστήριξε ότι δεν τίθεται θέμα για ποινικοποίηση του αγώνα των Σπουδαστών και διέψευσε ότι υπήρξαν απειλές- δεσμεύτηκε ότι θα φέρει εισήγηση στο επόμενο ΔΣ της «Μέριμνας» (αρμόδιο για τις εστίες) για το ζήτημα της κατάργησης του ενοικίου για όλους τους σπουδαστές, ενώ για τα άλλα θέματα της εστίας παρέπεμψε στον πρόεδρο της «Μέριμνας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ