Τετάρτη 18 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ
Εκδηλώσεις του 40ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»

Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ συμπληρώνει φέτος τα 40 του χρόνια και αρχίζει το καλοκαιρινό του ταξίδι με σύνθημα δανεισμένο από την απολογία του Νίκου Μπελογιάννη: «Για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων (απολογία Ν. Μπελογιάννη). Συνεχίζουμε!»

Γι' αυτήν τη βδομάδα προγραμματισμένες εκδηλώσεις είναι οι εξής:

Αθήνα

- Διήμερο Φεστιβάλ των ΤΕΙ, στο Μπαρουτάδικο, στο Αιγάλεω. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Παρασκευή 20 Ιούνη:

Βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης «Φασισμός και κοινωνική επανάσταση» και συζήτηση με την Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αντιφασιστικό θεατρικό σκετς της Πολιτιστικής Ομάδας του Συλλόγου Σπουδαστών ΣΓΤΚΣ, συναυλίες με τα συγκροτήματα «devotion», «brokenMorning», «Warhammer» και «KollektivA» και τέλος λαϊκό γλέντι.

Σάββατο 21 Ιούνη:

Συζήτηση με θέμα: «Μύθοι και αλήθειες για τα επαγγελματικά δικαιώματα. Μετά το πτυχίο τι;». Παράσταση χορευτικής ομάδας και ταχυδακτυλουργού από το ΤΕΙ Πειραιά. Συναυλίες με τους «Γιώργος & Βαγγέλης», «Μπουάτ Προοδευτικής Κ.Κ.Φ.Α», «Kuro Siwo», «Χύμα στο Κύμα», «Bright Black», Μίλτο Πασχαλίδη και λαϊκό γλέντι.

Θεσσαλονίκη

- Το Φεστιβάλ των Οργανώσεων ΑΕΙ - ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, γίνεται στα γρασίδια της Φιλοσοφικής του ΑΠΘ και περιλαμβάνει:

Παρασκευή 20 Ιούνη:

Συζήτηση με αφορμή τις εξελίξεις στην Ουκρανία με τον Κώστα Παπαδάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτή του Κόμματος.

Επίδειξη - σεμινάριο πρώτων βοηθειών από σπουδαστές του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Συναυλίες με φοιτητικά συγκροτήματα, συναυλία με τον Παντελή Θαλασσινό και λαϊκό γλέντι.

Σάββατο 21 Ιούνη:

Επίδειξη πολεμικών τεχνών. Εκδήλωση για τα 67 χρόνια από την εκτέλεση της Κούλας Ελευθεριάδου με τίτλο «Το αποτύπωμά σου στην Ιστορία βαρύ... Το μέλλον θα το κατακτήσουμε. Συνεχίζουμε...», συναυλίες με τον Πάνο Μουζουράκη και τους «KollektivA». Στο χώρο θα υπάρχει έκθεση με θέμα «Αλήθειες και ψέματα για το σοσιαλισμό», ενώ θα διεξάγεται και σεμινάριο Photoshop ενάντια στο φασισμό.

Πάτρα
- Το φεστιβάλ των Τομεακών Οργανώσεων ΑΕΙ - ΤΕΙ Πάτρας της ΚΝΕ, γίνεται στο Παλαιό Αρσάκειο. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν και τις δύο μέρες στις 7 μ.μ. και το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Παρασκευή 20 Ιούνη:

Βιβλιοπαρουσίαση του έργου «Φασισμός και κοινωνική επανάσταση» από την Μαρίνα Λαβράνου, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ.

Μουσικό αφιέρωμα με τίτλο «Φασισμός: Ο πιο ωμός, ο πιο καταπιεστικός, ο πιο θρασύς, ο πιο δόλιος καπιταλισμός» (Μπέρτολτ Μπρεχτ).

Συναυλία με φοιτητικά συγκροτήματα και λαϊκό γλέντι με το συγκρότημα της ΚΝΕ.

Σάββατο 21 Ιούνη: Βιβλιοπαρουσίαση του μυθιστορήματος «Πού είναι η μάνα σου μωρή;» από τον Γιώργο Σιδέρη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και με παρέμβαση της συγγραφέως του βιβλίου Δήμητρας Σ. Πέτρουλας, μουσικό αφιέρωμα με τίτλο «ΕΕ vs Nεολαία: Πολεμική μηχανή στην υπηρεσία των μονοπωλίων».

Συναυλία με φοιτητικά συγκροτήματα και συναυλία με τον Χρήστο Θηβαίο.

Σε άλλες πόλεις

Γίνεται και το Φεστιβάλ της Οργάνωσης ΑΕΙ - ΤΕΙ Ιωαννίνων, στο πάρκο Λιθαρίτσια. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνες πινγκ - πονγκ, βιβλιοπαρουσίαση του έργου «Φασισμός και κοινωνική επανάσταση» από την Κατερίνα Μιχαλιού, μέλος του Γραφείου Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ.

Συναυλίες με τα ερασιτεχνικά φοιτητικά συγκροτήματα «NoiHim» (ελληνικό ροκ), «Aspro Mauro» (alternative ροκ), «Ελληνικό» (έντεχνο σχήμα Φιλοσοφικής) κ.ά. Συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη και λαϊκό - ρεμπέτικο γλέντι από σχήμα του Παιδαγωγικού Τμήματος.

Επίσης, γίνεται φεστιβαλική εκδήλωση στο ΤΕΙ Καλαμάτας, στο αίθριο του κυλικείου του ιδρύματος με: Βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης «Φασισμός και κοινωνική επανάσταση» από την Στέλλα Χρηστέα, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΚΚΕ και συναυλία με φοιτητικά συγκροτήματα, ενώ στο χώρο θα φιλοξενείται έκθεση φωτογραφίας αφιερωμένη στην πάλη ενάντια στο φασισμό.

  • Αντίστοιχα την επόμενη βδομάδα θα γίνουν:

Το Φεστιβάλ ΤΕΙ Σερρών της ΚΝΕ, την Τετάρτη 25 Ιούνη, στις 8.30 μ.μ., στο ανοιχτό πάρκο ανάμεσα στα κτίρια ΣΤΕΦ και ΣΔΟ του ΤΕΙ.

Επίσης, στις 25 Ιούνη, στην πλατεία Λαμπρούλη, στο «Φρούριο, θα πραγματοποιηθεί το εργατικό φεστιβάλ της ΚΝΕ, στη Λάρισα.

Το Φεστιβάλ ΑΕΙ Αττικής της ΚΝΕ, στις 27 και 28 Ιούνη, στη Φοιτητική Εστία Πανεπιστημίου Αθηνών (Ούλωφ Πάλμε 2, Ζωγράφου).

Το διήμερο Φεστιβάλ της ΚΝΕ στον Πειραιά επίσης, στις 27 και 28 Ιούνη στο πάρκο Δηλαβέρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ