Τετάρτη 18 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΥΠΑΙΘΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Στις... καλένδες συνέλευση και αρχαιρεσίες

Την αναβολή των εκλογών και της τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Υπαίθρου Θεσσαλονίκης καταγγέλλει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης. Οπως επισημαίνει, χρόνια τώρα στο Σύλλογο, που είναι από τους μεγαλύτερους στη χώρα, κάθε Ιούνη συγκαλείται Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του και διεξάγονται αρχαιρεσίες για ΔΣ και αντιπροσώπους στη ΔΟΕ, εναλλάξ. Με βραδινή της ανακοίνωση στις 16/6 η πλειοψηφία του ΔΣ ανέβαλε τις προγραμματισμένες για τις 17/6 αρχαιρεσίες του Συλλόγου για «τη νέα σχολική χρονιά». Στην απόφαση αυτή συμφώνησαν όλες οι δυνάμεις (ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ - ΕΡΑ) πλην του ΠΑΜΕ.

Οπως αναφέρει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης, για την απόφασή τους επικαλούνται την «αδυναμία του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης να παραστούν δικαστικοί αντιπρόσωποι», ενώ απέρριψαν την πρόταση του εκπροσώπου του ΠΑΜΕ να γίνουν οι αρχαιρεσίες την Πέμπτη 19 ή την Παρασκευή 20 Ιούνη.

«Πέρα από τα ερωτηματικά που προκύπτουν για το κατά πόσο έγκαιρα και αποτελεσματικά το προεδρείο του ΔΣ μερίμνησε για τη διεξαγωγή των εκλογών του ΔΣ τίθενται και δυο ουσιαστικά ζητήματα.

Φαίνεται ότι τις δυνάμεις αυτές (ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ - ΕΡΑ που κατέχουν τις 10 από τις 11 έδρες του ΔΣ) δεν τις βόλευαν τώρα οι εκλογές στο Σύλλογό μας και γι' αυτό δε συζήτησαν καν μια ολιγοήμερη μετάθεσή τους. Με μεγάλη ευκολία τις μετέθεσαν αόριστα για "τη νέα σχολική χρονιά" κι ας έχει ολοκληρωθεί στις αρχές Ιούνη η διετής θητεία του ΔΣ.

Το πιο σοβαρό όμως είναι ότι μαζί με την πολύμηνη αναβολή των εκλογών αποφάσισαν και τη ματαίωση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου!

Την ώρα δηλαδή που οξύνεται η αντιλαϊκή πολιτική και τα Σωματεία πρέπει να ζωντανέψουν, να σφυρηλατήσουν δεσμούς με τα μέλη τους και να εμπνεύσουν, αυτές οι δυνάμεις (με τα λόγια τα παχιά) επιλέγουν συνειδητά την υπονόμευση και την απαξίωση της διαδικασίας των Γενικών Συνελεύσεων», καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ