Τετάρτη 18 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Καταγγέλλει τις απολύσεις στην Ομοσπονδία Αρσης Βαρών

Την απόλυση δυο εργαζομένων στην Ομοσπονδία Αρσης Βαρών κατήγγειλε, με χτεσινή του ανακοίνωση, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων Αθλητικών Σωματείων (ΠΣΥΑΣ), στην οποία, μάλιστα, γίνεται λόγος για «απόλυτη εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων, οι όποιες οδηγούν στις απολύσεις εργαζομένων απ' τις αθλητικές Ομοσπονδίες». Μάλιστα, ο ΠΣΥΑΣ επιρρίπτει ευθύνες και στις διοικήσεις των Ομοσπονδιών για το θέμα, καθώς, όπως τονίζει, δέχονται αδιαμαρτύρητα την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής στον αθλητισμό, την οποία χαρακτηρίζει ως την αιτία για τα όσα συμβαίνουν.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της περασμένης Παρασκευής, 13/5/20014, το ΔΣ της Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών, μετά από εισήγηση του προέδρου της, Π. Δήμα, αποφάσισε την απόλυση μιας εργαζόμενης, ενώ ανακοίνωσε και την πρόθεση για άλλες δυο απολύσεις το επόμενο διάστημα. Παράλληλα, αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη στην ανακοίνωση του ΠΣΥΑΣ πως το ΔΣ της Ομοσπονδίας επισήμανε πως «προχώρησε στην απόφαση μετά από προτροπές και πιέσεις του υφυπουργού Αθλητισμού, Γ. Ανδριανού, ότι αν δεν απολυθούν θα γίνει έλεγχος απ' το Ελεγκτικό Συμβούλιο της ΓΓΑ και το ποσό που αφορά τη μισθοδοσία τους θα καταλογιστεί ως αχρεωστήτως καταβληθέν».

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Αθλητικών Σωματείων επισημαίνει πως «για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι στις Αθλητικές Ομοσπονδίες βρίσκονται έρμαια ανάμεσα στις αποφάσεις των Διοικήσεων, απ' τη μια, και της Πολιτείας, απ' την άλλη. Η περικοπή των επιχορηγήσεων των αθλημάτων μεταφράστηκε αυτόματα απ' τις Διοικήσεις σε απολύσεις εργαζομένων (Κανόε Καγιάκ, Αρση Βαρών κτλ.) και σε ελαστικές σχέσεις εργασίας (Μπάντμιντον, Σοφτ Μπολ, Πυγμαχία κ.ά.).

Καταλήγοντας, ο ΠΣΥΑΣ δηλώνει την αντίθεσή του στις απολύσεις και στις ελαστικές σχέσεις εργασίας και καλεί τα μέλη του, τους αθλητές, τους προπονητές και όλους όσους αποτελούν κομμάτι του αθλητικού οικοδομήματος, να αντισταθούν στη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης και των Διοικήσεων των Ομοσπονδιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ