Τετάρτη 18 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
2ος ΟΜΙΛΟΣ
Τελευταίο ... χαρτί για Ισπανία

Στα δρώμενα του 2ου Ομίλου επικεντρώνεται σήμερα το μεγαλύτερο ενδιαφέρον καθώς τα παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής αναμένεται να καθορίσουν κατά πολύ το σκηνικό για τις ομάδες που θα προκριθούν στον επόμενο γύρο. Από το πρόγραμμα ξεχωρίζει φυσικά η αναμέτρηση της Ισπανίας με τη Χιλή, που πλέον μετά τα όσα έγιναν στην πρώτη αγωνιστική μοιάζει με... τελικό πρόκρισης για τους δύο αντιπάλους. Αντίθετα, η εκ των πρωτοπόρων του ομίλου Ολλανδία και θριαμβεύτρια της πρεμιέρας κόντρα στην Ισπανία (νίκη με 5-1) είναι το απόλυτο φαβορί απέναντι στην Αυστραλία.

Λίγοι ίσως θα πίστευαν ότι η δεύτερη αγωνιστική θα έβρισκε τη Χιλή στο ρετιρέ της βαθμολογίας και την κάτοχο του τίτλου Ισπανία (βάσει και της διαφοράς τερμάτων με την Αυστραλία) να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Ωστόσο αυτή είναι η πραγματικότητα του 2ου Ομίλου και πλέον και για τους δυο αντιπάλους το παιχνίδι έχει ιδιαίτερη αξία. Οι Λατινοαμερικάνοι σε περίπτωση επικράτησης ουσιαστικά κλειδώνουν την είσοδό τους στους «16» ενώ ακόμα και με ισοπαλία οι ελπίδες τους παραμένουν αυξημένες. Αντίθετα, για τους Ιβηρες η νίκη είναι μονόδρομος αφού με νέα ήττα ετοιμάζουν βαλίτσες για επιστροφή ενώ ακόμα και ο ένας βαθμός δεν τους βγάζει από τη δύσκολη θέση (με βάση και τη σε βάρος τους διαφορά γκολ). Στις τάξεις της παγκόσμιας πρωταθλήτριας το κλίμα είναι τεταμένο μετά και την κριτική που έχει ασκηθεί σε Ντελ Μπόσκε και παίκτες με τον ομοσπονδιακό τεχνικό πάντως να δηλώνει πως δεν πρόκειται να κάνει αλλαγές στα σχέδια του (αν και χθεσινά σενάρια μιλούσαν για αλλαγές τελικά στην ενδεκάδα των Ισπανών σήμερα)

Στη Χιλή τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα αφού η νίκη με 2-1 επί της Αυστραλίας την έφερε στο ρετιρέ. Στα συν για τον κόουτς της ομάδας Σαμπαόλι η πλήρης αποκατάσταση του Βιντάλ από τον πρόσφατο τραυματισμό του.

Η νίκη αποτελεί μονόδρομο για τους Ισπανούς σήμερα απέναντι στη Χιλή

Eurokinissi

Η νίκη αποτελεί μονόδρομο για τους Ισπανούς σήμερα απέναντι στη Χιλή
Στο άλλο παιχνίδι η Ολλανδία με μόνο άγχος το... μεθύσι από τη μεγάλη επιτυχία κόντρα στην Ισπανία θέλει κόντρα στην πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου, Αυστραλία, να σφραγίσει νωρίς νωρίς την παρουσία της στους «16» και ουσιαστικά να αγκαλιάσει και την πρώτη θέση του ομίλου. Ο τεχνικός της ομάδας, Λουίς Φαν Χάαλ, τις προηγούμενες μέρες προσπάθησε να προσγειώσει τους παίκτες του ενόψει της συνέχειας. Στην άλλη πλευρά η Αυστραλία, που, παρά την ήττα στην πρεμιέρα... έβαλε δύσκολα στους Χιλιανούς, θα προσπαθήσει για κάτι καλύτερο σήμερα απέναντι στους φορμαρισμένους «Οράνιε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ