Παρασκευή 20 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ
Συνεχίζονται οι επιδρομές και οι συλλήψεις

ΡΑΜΑΛΑ-ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--

Οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις εντείνουν τη βία στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη της Δυτικής Οχθης και της Λωρίδας της Γάζας, αυξάνοντας κάθε μέρα ολοένα και περισσότερο τις τρομοκρατικές εφόδους σε δεκάδες σπίτια και τις αεροπορικές επιδρομές, τις εκατοντάδες συλλήψεις Παλαιστινίων κάθε ηλικίας, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την περίεργη εξαφάνιση τριών νεαρών Ισραηλινών εφήβων, που έκλεισε χτες μία βδομάδα δίχως καμία οργάνωση να έχει αναλάβει την ευθύνη για την απαγωγή τους.

Ισχυρές δυνάμεις του ισραηλινού στρατού πραγματοποίησαν χτες, στις 2.00 π.μ., τρομοκρατικές εφόδους σε σπίτια Παλαιστινίων στην Τζενίν, συναντώντας αντίσταση από περίπου 300 νέους. Ακολούθησαν συγκρούσεις, χρήση αληθινών πυρών κατά διαδηλωτών, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον επτά Παλαιστινίων και περίπου 30 συλλήψεις.

Τα ξημερώματα ακολούθησαν επιδρομές σε πέντε περιοχές της κεντρικής και βόρειας Λωρίδας της Γάζας, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός ατόμου και σοβαρές υλικές ζημιές σε σπίτια και άλλα κτίρια.

Συνολικά, μέσα σε μία βδομάδα, οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις έχουν συλλάβει πάνω από 280 Παλαιστίνιους «υπόπτους», ενώ η κυβέρνηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου κατηγορεί την ισλαμική Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας ως άμεσα υπεύθυνη για τις «απαγωγές» των τριών νέων το βράδυ της 12ης Ιούνη, μολονότι ούτε η Χαμάς, ούτε άλλη οργάνωση έχει αναλάβει την ευθύνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ