Πέμπτη 24 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πότε θα τερματιστεί ο φόρος αίματος των πυροσβεστών;

Επίκαιρη Ερώτηση του Σπ. Στριφτάρη στη Βουλή, με αφορμή έναν ακόμα θάνατο πυροσβέστη στη Θεσσαλονίκη

Με αφορμή έναν ακόμα θάνατο πυροσβέστη (σημειώθηκε πριν λίγες μέρες στη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης), ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Στριφτάρης κατέθεσε χθες στη Βουλή Επίκαιρη Ερώτηση, όπου σημειώνει πως τα τελευταία τρία χρόνια «παρατηρείται μια κατακόρυφη αύξηση των θανατηφόρων ατυχημάτων με θύματα 15 πυροσβέστες και δεκάδες άλλους τραυματισμούς πολιτών και πυροσβεστών».

Είναι ενδεικτικό και μόνο αυτό το στοιχείο: Τα θανατηφόρα ατυχήματα της τελευταίας τριετίας είναι περισσότερα απ' όσα έγιναν την 24ετία 1974 - 1997! «Πρόκειται για μια επικίνδυνη εξέλιξη, που προδιαγράφει μέγιστο κίνδυνο για την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα των υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος - εξέλιξη, η οποία δε δικαιολογείται από τις επικίνδυνες συνθήκες του επαγγέλματος», σημειώνεται στην Επίκαιρη Ερώτηση. Ο βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρει ακόμη ότι, στην πραγματικότητα, το φαινόμενο αυτό συνδέεται με την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στις υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος (π.χ. οι υπηρεσίες πυρασφάλειας έχουν μεγάλα κενά στη στελέχωσή τους, ελλιπή σχεδιασμό, ο έλεγχος των επιχειρήσεων που πραγματοποιούν είναι ανεπαρκής κλπ.), με ελλείψεις στον επιχειρησιακό σχεδιασμό και στην εκπαίδευση του προσωπικού, καθώς και με τη μη εφαρμογή των αναγκαίων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

Ο Σπ. Στριφτάρης, τέλος, ρωτά τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Μ. Χρυσοχοΐδη «ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να εφαρμόζονται τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που προβλέπονται και γενικότερα, προκειμένου να τερματιστεί ο φόρος αίματος των πυροσβεστών στους χώρους εργασίας, πολύ περισσότερο, μάλιστα, ενόψει της θερινής περιόδου δασοπυρόσβεσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ