Πέμπτη 24 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Υποσχέσεις για τα προβλήματα της Δικαιοσύνης

Υποσχέσεις ότι θα λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δικαιοσύνη έδωσε χτες ο υπουργός Μ. Σταθόπουλος, κατά την πολύωρη συνάντησή του με τα προεδρεία των πέντε δικαστικών και εισαγγελικών ενώσεων, καθώς και την Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων.

Στο μεγάλο πρόβλημα της πλήρωσης των κενών θέσεων δικαστικών υπαλλήλων, ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε στους δικαστικούς λειτουργούς ότι θα επισπεύσει τη διαδικασία για την πλήρωση 737 θέσεων δικαστικών υπαλλήλων πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με διαγωνισμό μέσω του ΑΣΕΠ.

Σχετικά με την πλήρωση των κενών θέσεων των δικαστικών λειτουργών, υπουργός και δικαστικές ενώσεις «τα βρήκαν», καθώς συμφώνησαν να συντμηθεί ο χρόνος πρακτικής άσκησης των σπουδαστών της Εθνικής Σχολής Δικαστών, κατά τρεις μήνες, έτσι ώστε με την έναρξη του δικαστικού έτους - στις 15 Σεπτεμβρίου - να έχουν πληρωθεί οι κενές θέσεις.

Ως προς το αίτημα των δικαστικών ενώσεων για αύξηση των οργανικών θέσεων των δικαστικών λειτουργών, ο υπουργός επιφυλάχτηκε και δήλωσε ότι αυτό θα εξεταστεί πληρέστερα στο μέλλον.

Τέλος, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε την άμεση αποστολή των ερωτημάτων για προαγωγές, μεταθέσεις κλπ. προς τα ανώτατα δικαστικά συμβούλια, ενώ υποσχέθηκε τη λύση του συνταξιοδοτικού προβλήματος των δικαστικών λειτουργών εντός του τρέχοντος έτους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ