Πέμπτη 3 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΙΚΟΛΑ ΣΑΡΚΟΖΙ
Επίσημα υπό δικαστική έρευνα

ΠΑΡΙΣΙ.--

Εκτιμήσεις ότι τα σχέδια του Νικολά Σαρκοζί για επιστροφή στην ηγεσία του UMP αλλά και τη γαλλική προεδρία «βαλτώνουν» μετά και από την επίσημη έναρξη δικαστικής έρευνας σε βάρος του, φιλοξενούσαν χτες πολλά γαλλικά ΜΜΕ. Ο πρώην Πρόεδρος της χώρας κρατήθηκε προχτές για 15 ώρες στην έδρα της δικαστικής αστυνομίας, πριν οδηγηθεί τελικά στους δικαστές που διεξάγουν την έρευνα. Ο Σαρκοζί αντιμετωπίζει κατηγορίες για παράνομη άσκηση επιρροής, ώστε να «καλυφθούν» μια σειρά υποθέσεις που τον αφορούσαν.

Χτες βράδυ, ο Ν. Σαρκοζί ισχυρίστηκε ότι δε διέπραξε τίποτα αντίθετο στις αρχές της Δημοκρατίας αλλά και ότι η δικαστική έρευνα χρησιμοποιείται για «πολιτικούς σκοπούς».

Πάντως, η υπόθεση, όπως και ο τρόπος που προβάλλεται από τα ΜΜΕ, συνδέονται και με την διαδικασία αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού που συνεχίζεται τόσο στη γαλλική «δεξιά» όσο και στους κόλπους του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS). Θυμίζουμε ότι μετά τις τοπικές εκλογές του Μάρτη, μεσολάβησαν εξελίξεις όπως η παραίτηση του Ζαν Φρανσουά Κοπέ από την προεδρία του UMP, ενώ εντάθηκε η κριτική σοσιαλιστών βουλευτών προς το Φρανσουά Ολάντ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ