Πέμπτη 10 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΟΣΧΑ - ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Αίτηση για παράταση της άδειας παραμονής του στη Μόσχα, που λήγει τον Αύγουστο, κατέθεσε χτες ο Αμερικανός, πρώην πράκτορας της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (ΝSA), Εντουαρντ Σνόουντεν. Στο μεταξύ, χτεσινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Sueddeutsche Zeitung» ανέφερε πως οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες διενεργούν έρευνα και για ένα δεύτερο άτομο για κατασκοπεία υπέρ των ΗΠΑ που σχετίζεται με το γερμανικό υπουργείο Αμυνας, περίπου μία βδομάδα μετά τη σύλληψη ενός άλλου Γερμανού με την υποψία ότι ήταν διπλός πράκτορας και διενεργούσε κατασκοπεία για λογαριασμό των ΗΠΑ.

ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Ο εκπρόσωπος της λιβυκής κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας, Μοχάμεντ αλ Χαράρι, ανακοίνωσε χτες την επανέναρξη πετρελαϊκής παραγωγής στις μεγαλύτερες πετρελαιοπηγές της Λιβύης στη νοτιοδυτική περιοχή Σαράρα.

ΦΡΙΤΑΟΥΝ.-- Υγειονομικές αρχές σε χώρες της Δυτικής Αφρικής που πλήττονται από τον αιμορραγικό ιό «Εμπολα» ανακοίνωσαν χτες πως άλλα 25 άτομα πέθαναν εξαιτίας της νόσου από τις 3 Ιούλη ως χτες, ανεβάζοντας έτσι το συνολικό αριθμό των νεκρών σε 518 από τον περασμένο Φλεβάρη.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 33 ακόμα αγνοούνταν μετά από δύο κατολισθήσεις που σημειώθηκαν χτες στη νοτιοδυτική επαρχία Γιουνάν της Κίνας.

ΜΟΣΧΑ.-- Η Ρωσία εκτόξευσε χτες έναν νέου τύπου πύραυλο (ικανό να φθάσει στο διάστημα) από το στρατιωτικό κοσμοδρόμιο «Πλέσετσκ» στο βόρειο τμήμα της χώρας, επιδιώκοντας να απαλλαγεί από την εξάρτησή της από ξένους προμηθευτές, αλλά και το κοσμοδρόμιο «Μπαϊκονούρ» του Καζακστάν. Είχε προηγηθεί - πριν λίγο καιρό - μία αποτυχημένη προσπάθεια που η σχεδιάστρια εταιρεία απέδωσε στην πτώση της πίεσης που σημειώθηκε στη δεξαμενή υγρού οξυγόνου του πυραύλου. Ο πύραυλος αυτός δυνητικά αποτελεί έναν ανταγωνιστή των ήδη διαθέσιμων πυραύλων ιδιωτικών εταιρειών όπως η «Arianespace» της Γαλλίας ή η «SpaceX» που εδρεύει στην Καλιφόρνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ