Παρασκευή 11 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Συνεχίζει τις στρατιωτικές ασκήσεις με το Ισραήλ

Χαρακτηριστική της στρατηγικής της ελληνικής κυβέρνησης είναι η χτεσινοβραδινή δήλωση του αντιπροέδρου και ΥΠΕΞ Ευάγγελου Βενιζέλου ότι «καταδικάζουμε απερίφραστα τη βία, από όπου και αν προέρχεται».

Την ώρα που το κράτος του Ισραήλ κλιμακώνει την εγκληματική επίθεσή του σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει στρατιωτική συνεργασία και συνεκπαιδεύσεις με τις ισραηλινές Ενοπλες Δυνάμεις.

Σε αυτό το πλαίσιο Αθήνα και Τελ Αβίβ προχώρησαν την Τετάρτη σε κοινή ναυτική άσκηση, στο Μυρτώο πέλαγος. Από πλευράς του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού συμμετείχαν η φρεγάτα «ΥΔΡΑ» και οι πυραυλάκατοι «ΜΠΛΕΣΣΑΣ» και «ΛΑΣΚΟΣ» ενώ από το Ισραήλ πήραν μέρος τα πολεμικά πλοία «SUFA» και «KIDON».

Τα πολεμικά πλοία του Ισραήλ τις προηγούμενες μέρες ναυλοχούσαν στο ναύσταθμο της Σαλαμίνας, όπου τα πληρώματα εκπαιδεύτηκαν σε αντικείμενα ελέγχου βλαβών. Σημειωτέον, η επίσκεψη των δύο πλοίων και οι συνεχείς συνεκπαιδεύσεις δυνάμεων από Ελλάδα και Ισραήλ εντάσσονται στα σχέδια συνεννόησης και συνεργασίας των αστικών τάξεων των δύο χωρών προς κατοχύρωση των συμφερόντων τους στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου οξύνονται οι ενδοαστικές αντιπαραθέσεις για την εκμετάλλευση ενεργειακών κοιτασμάτων, την κατασκευή και την προστασία αγωγών και τερματικών σταθμών καυσίμου.

Σε αυτό το πλαίσιο έχουν προηγηθεί και άλλες τέτοιες ασκήσεις, π.χ. στις αρχές Απρίλη διεξήχθη στη θαλάσσια περιοχή Κρήτης και Ανατολικής Μεσογείου η άσκηση «Noble Dina 14», με συμμετοχή μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας της Ελλάδας, των ΗΠΑ και του Ισραήλ. Προηγούμενα, Ελληνες πιλότοι είχαν πάρει μέρος στην άσκηση «Blue Flag 2013», που διοργάνωσε η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ στα νότια του Ισραήλ, με συμμετοχή και δυνάμεων από τις ΗΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ