Παρασκευή 11 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ
Θέλει «νέα πρόσωπα» για αναπαλαίωση του αντιλαϊκού πολιτικού σκηνικού

Την αναπαλαίωση του αστικού πολιτικού σκηνικού ώστε με νέα στελέχη να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εφαρμογή των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων που χρειάζεται το μεγάλο κεφάλαιο για να διευρύνει την κερδοφορία του στις σύγχρονες συνθήκες, βάζει ως πρόταγμα ο Σταύρος Θεοδωράκης, επικεφαλής του μορφώματος Το Ποτάμι.

Απαντώντας στην πρόσκληση που έστειλε ο Φ. Κουβέλης στον ίδιο, όπως και στους Τσίπρα, Βενιζέλο, Λοβέρδο, Κατσέλη, Οικολόγους - Πράσινους, «ανεξάρτητους» βουλευτές κ.ά., για έναρξη διαλόγου για την κεντροαριστερά και τη «διαμόρφωση μίας προοδευτικής κυβέρνησης της χώρας», ο Στ. Θεοδωράκης στην επιστολή του στοχοποιεί όσους «κυβέρνησαν την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια». Ψέγει μάλιστα τον Φ. Κουβέλη ότι κάλεσε πολιτικούς που «έχουν αντικειμενική πολιτική ευθύνη (και ορισμένοι από αυτούς και προσωπική ευθύνη) για την κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα». Περιορίζοντας τεχνηέντως τη συζήτηση στα πρόσωπα και όχι στη ρίζα της αντιλαϊκής πολιτικής, λέει ότι «η χώρα δεν μπορεί να σωθεί από μια κάστα προνομιούχων».

Συμπληρώνει ότι «το πολιτικό προσωπικό της χώρας που έχει δοκιμαστεί κι έχει αποτύχει, θα πρέπει ίσως να σκεφθεί ότι η ανώτερη υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει στην κοινωνία είναι η συνταξιοδότησή του». Σε αυτό το πλαίσιο ζητά να αφήσουν «τις νέες δυνάμεις, τους δημιουργικούς ανθρώπους (...) να βρουν τις προοδευτικές λύσεις που έχει ανάγκη η χώρα».

Επίσης ζητά ο διάλογος να μη γίνει «με αφηρημένες και γενικές έννοιες όπως "ανάπτυξη", "παραγωγικότητα", "δημοκρατία"», υποστηρίζοντας ότι χρειάζονται «γενναίες αποφάσεις, τολμηρές προοδευτικές λύσεις, συγκρούσεις με τα μικρά και μεγάλα συμφέροντα που κρατούν γονατισμένη την κοινωνία και όχι ευχολόγια», παραπέμποντας σε νέα επίθεση στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα που έχουν απομείνει (σ' αυτά αναφέρονται όταν μιλούν για «μικρά και μεγάλα συμφέροντα»), καθώς και ταχεία προώθηση των περιλάλητων αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων που έχουν ανάγκη σήμερα τα μονοπώλια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ