Παρασκευή 11 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΗΜΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ
Πληθαίνουν οι αντιδράσεις για την καταστροφή τους στη Μεσόγειο

Κοινή ανακοίνωση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων και του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Χανίων

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις σωματείων και φορέων όλης της χώρας ενάντια στην εξελισσόμενη διαδικασία καταστροφής των χημικών της Συρίας στα διεθνή ύδατα ανοιχτά της Κρήτης.

Την εναντίωσή τους εκφράζουν με κοινή τους ανακοίνωση η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων και ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Νομού Χανίων, στην οποία σημειώνουν ότι πρόκειται για «έγκλημα των ιμπεριαλιστικών κέντρων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ» που μετά την απροκάλυπτη επέμβασή τους για την υποστήριξη των λεγόμενων «αντικαθεστωτικών» και το διαμελισμό της Συρίας, τώρα προσθέτουν σε βάρος των λαών της περιοχής ένα νέο έγκλημα, αποδεικνύοντας μεταξύ άλλων για μια ακόμη φορά την υποκρισία της δήθεν «πράσινης» ΕΕ.

Με την ανακοίνωσή τους, οι δύο φορείς εκφράζουν φόβους για τον κίνδυνο να μολυνθεί η Μεσόγειος με χημικά τοξικά απόβλητα, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον. Επισημαίνουν τις βαριές ευθύνες της κυβέρνησης που «σε πλήρη σύμπλευση με τις ΗΠΑ και την ΕΕ, μετά το αιματοκύλισμα του λαού της Συρίας, βάζουν τώρα σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρη τη Μεσόγειο».

Καταγγέλλουν συνολικά την πολεμοκάπηλη δράση της ΕΕ, σημειώνοντας πως «οργανώνει πολέμους με οικονομικά, πολιτικά και στρατιωτικά μέσα, διεξήγαγε πόλεμο στο έδαφος της Ευρώπης, συμμετέχει στους σχεδιασμούς επέμβασης σε Ασία και Αφρική και σήμερα επεμβαίνει στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Πάει χέρι - χέρι με τις ΗΠΑ στον αντικομμουνισμό και την αντιμετώπιση του λαϊκού κινήματος με τρομονόμους».

«Καταδικάζουμε», καταλήγει η ανακοίνωση, «με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, τις ενέργειες των ιμπεριαλιστών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για την προσπάθεια απόρριψης των χημικών της Συρίας στο θαλάσσιο χώρο της περιοχής μας.

Απαιτούμε:

-- Να σταματήσει τώρα η καταστροφή των επικίνδυνων χημικών της Συρίας στη θαλάσσια περιοχή της Μεσογείου.

-- Την απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις.

-- Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

-- Οχι άλλο αίμα και καταστροφή του περιβάλλοντος για τα κέρδη των μονοπωλίων».

Κινητοποίηση στο Γύθειο

Η Τομεακή Επιτροπή Λακωνίας του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους της περιοχής να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνει την Κυριακή 13/7, στο Γύθειο, ενάντια στην καταστροφή των χημικών της Συρίας στη θαλάσσια περιοχή της Μεσογείου.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 π.μ. στην προκυμαία και θα ακολουθήσει πορεία στους δρόμους της πόλης, με κατάληξη στην πλατεία Δημαρχείου, όπου θα γίνει η κεντρική ομιλία από τον Δ. Δημητρόπουλο, μέλος της ΤΕ Λακωνίας του ΚΚΕ.

Από τη Σπάρτη η αναχώρηση θα γίνει στις 9.30 π.μ. από το Μουσείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ