Παρασκευή 18 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΑΚ ΑΓ. ΚΟΣΜΑ
Παρολίγον τραγωδία με αθλητή καταδύσεων

Τα χειρότερα απέφυγε ο πρωταθλητής των καταδύσεων Μιχάλης Φαφαλής, που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια προπόνησης στο αθλητικό κέντρο του Αγ. Κοσμά στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για τη συμμετοχή του στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα γίνει τον Αύγουστο στο Βερολίνο. Την ώρα που ο αθλητής ετοιμαζόταν να πραγματοποιήσει μια βουτιά στο καταδυτήριο των εγκαταστάσεων, ο βατήρας έσπασε στα δύο, με αποτέλεσμα την άσχημη πτώση του και τον τραυματισμό του. Ευτυχώς για τον ίδιο, τα αποτελέσματα των εξετάσεων έδειξαν μια απλή θλάση στη μέση και όχι τίποτε σοβαρότερο.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός στο άθλημα Πέτρος Φυρίγος, μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, περιέγραψε την τραγική κατάσταση κάτω από την οποία γίνεται η προετοιμασία των αθλητών, κάνοντας λόγο για αδιαφορία από μέρους της Πολιτείας. «Ντρέπομαι ειλικρινά για την αδιαφορία και την αμέλεια από την πλευρά της Πολιτείας. Προετοιμαζόμαστε με ένα σανίδι στο καταδυτήριο του Αγ. Κοσμά, το δεύτερο που είχε απομείνει έσπασε πριν λίγο και η κατάσταση είναι τραγική. Πρέπει να θρηνήσουμε θύματα για να καταλάβουν κάποιοι ότι δεν είναι παιχνίδι. Κινδυνεύει η ζωή των αθλητών», ήταν τα λεγόμενα του Ελληνα προπονητή.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο Ελληνας τεχνικός, τέτοιου είδους περιστατικά όχι απλά κόβουν τα φτερά των αθλητών, αλλά τους κάνουν να αισθάνονται και φόβο για τη ζωή τους, ενώ κάλεσε τους αρμόδιους να διαπιστώσουν μόνοι τους το πού προετοιμάζονται οι αθλητές.

ΕΑΚ ΑΓ. ΚΟΣΜΑ: Περιμένοντας το ξήλωμα

Το ΕΑΚ Αγ. Κοσμά για αρκετά χρόνια μετά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 αφέθηκε στη μοίρα του, με αποτέλεσμα το μαρασμό των εγκαταστάσεων που φτιάχτηκαν με χρήματα του ελληνικού λαού, ενώ υπήρξαν ακόμη και περιστατικά λεηλασιών. Το Αθλητικό Κέντρο, παρά την όποια αναβάθμισή του έγινε τα τελευταία χρόνια, ετοιμάζεται να... ξηλωθεί, καθώς εντάχτηκε στο γενικότερο κυβερνητικό σχέδιο που αφορούσε την παράδοση του παραλιακού μετώπου στα επιχειρηματικά συμφέροντα, που σκοπό έχουν την πλήρη τσιμεντοποίησή του για λόγους κέρδους. Οι εγκαταστάσεις χρησιμοποιούνται από ομάδες και αθλητές εθνικού επιπέδου (π.χ. Εθνική Ποδοσφαίρου), ενώ για τους κατοίκους της περιοχής λειτουργούν με ένα καθεστώς ημι - ιδιωτικοποίησης, αφού σε κάποια σημεία υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση και σε άλλα έχει εφαρμοστεί η τακτική του χαρατσιού. Παρά την πρόσφατη παράταση... ζωής μέχρι το 2015, το μελλοντικό πλάνο για την καταστροφή του ΕΑΚ δεν αλλάζει, κάτι που θα προκαλέσει σημαντικό πλήγμα στους τομείς της άθλησης και της ψυχαγωγίας στους κατοίκους των νότιων προαστίων (και όχι μόνο). Την ίδια ώρα, ρευστό παραμένει και το σκηνικό για την επόμενη μέρα, καθώς, παρά τα όσα έχουν ακουστεί μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο μετεγκατάστασης των εγκαταστάσεων, με το χειρότερο σενάριο της διασκόρπισής τους σε διαφορετικά μέρη να φαντάζει ως το πιο πιθανό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το... σκοτάδι των κυβερνητικών σχεδιασμών (2023-11-18 00:00:00.0)
«Ο κακός μας ο κλειστός» (2023-02-02 00:00:00.0)
Απαράδεκτη επίθεση στο δικαίωμα στην άθληση (2018-02-24 00:00:00.0)
Την παραίτηση της διοίκησης ζήτησε ο Γ. Ανδριανός (2014-07-19 00:00:00.0)
Ερώτηση του ΚΚΕ για το χαράτσι στα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα (2010-12-03 00:00:00.0)
«Εταξαν» αναμόρφωση (2001-10-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ