Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΛΕΪ
Στους «4» της Ευρώπης οι νεάνιδες

Στα ημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος βόλεϊ προκρίθηκε η εθνική νεανίδων
Στα ημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος βόλεϊ προκρίθηκε η εθνική νεανίδων
Ολαταχώς για μετάλλιο οδεύει πλέον η εθνική νεανίδων που για πρώτη φορά στην ιστορία της φιγουράρει στα ημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Εσθονία. Τα κορίτσια της ελληνικής ομάδας, στο χτεσινό τελευταίο αγώνα για τον όμιλό τους επικράτησαν και της Ολλανδίας με 3-0 σετ και έτσι κατέλαβαν τη 2η θέση πίσω από τη Σερβία. Ετσι, με αυτόν τον τρόπο σφράγισε το εισιτήριο για την τετράδα της διοργάνωσης όπου στον έναν ημιτελικό του Σαββάτου θα αντιμετωπίσει τη Σλοβενία (19.00) που πήρε την πρώτη θέση στον άλλο όμιλο. Στο άλλο ημιτελικό η πρώτη του ομίλου της εθνικής Σερβία θα αντιμετωπίσει μια εκ των Ρωσίας ή Τουρκίας (θα κρινόταν χτες βράδυ). Ας σημειωθεί πως η Εθνική βόλεϊ νεανίδων αγωνίζεται σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μετά από 18 χρόνια, ενώ τρεις φορές μέχρι σήμερα έχει προκριθεί μέχρι την οκτάδα με καλύτερη θέση την 7η το 1996.

Στο χτεσινό παιχνίδι, παρά το γεγονός ότι οι Ελληνίδες παίκτριες είχαν και το περιθώρια ήττας (αφού και πάλι βάσει συνδυασμών η πρόκριση μπορούσε να έρθει) δεν θέλησαν να μπλέξουν με τα κομπιουτεράκια συνεχίζοντας στον εντυπωσιακό ρυθμό των προηγούμενων αγώνων που τις έφθασαν μέχρι εδώ. Με όπλο τα καλά σερβίς, αλλά και τα άψογα μπλοκ που υποχρέωναν σε συνεχή λάθη τις Ολλανδέζες πήραν εύκολα το πρώτο σετ 25 - 15, ενώ έδειξαν χαρακτήρα στο δεύτερα όταν και οι αντίπαλές τους ανέβασαν ρυθμούς κατακτώντας και αυτό με 26 - 24. Τα πράγματα ξανάγιναν εύκολα για την ελληνική ομάδα στο τρίτο σετ που πήρε εξ αρχής διαφορά στο σκορ μέχρι να φθάσει στο τελικό 25 - 16.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Παπαδόπουλος χαρακτήρισε τεράστια την επιτυχία της εθνικής να δίνει το «παρών» στους τέσσερις του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ενώ από την άλλη έδειξε αισιόδοξος για τη συνέχεια. Οπως είπε και ο ίδιος «δεν πιστεύω ότι έχουμε τελειώσει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ