Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΥΡΙΖΑ
Αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση και με τα ίδια επιχειρήματα

Σε μια ανούσια και αποπροσανατολιστική κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται η προεδρολογία, καθώς έφτασαν χτες να ανταλλάσσουν και πανομοιότυπες κατηγορίες. Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, επέστρεψε στον ΣΥΡΙΖΑ τη βασική κατηγορία του κατά της κυβέρνησης, ότι δηλαδή υποδαυλίζει την προεδρολογία για να κρύψει την αντιλαϊκή της ατζέντα, υποστηρίζοντας (ρ/σ «Alpha 9.89» και «Αθήνα 9.84») ότι η ονοματολογία είναι «παγίδα του ΣΥΡΙΖΑ, για να κρύψει την κρυφή του ατζέντα σχετικά με τη φορολογία. Βρίσκουν το λαό εκεί που πονάει και θέλουν να τον εξαπατήσουν».

Η Σοφία Βούλτεψη πρόσθεσε ακόμα πως «όταν ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι υπάρχουν οι 180 βουλευτές, δεν εννοεί ότι υπάρχουν οι 180 για να ψηφίσουν το συγκεκριμένο πρόσωπο. Εννοεί ότι υπάρχουν 180 υπεύθυνοι βουλευτές, για να συμβάλουν, ώστε η χώρα να μην οδηγηθεί ξανά σε πρόωρες εκλογές, κάτι το οποίο δεν θα την ωφελούσε. Διότι είμαστε σε μια διαδικασία εξόδου από την κρίση και κάτι τέτοιο, πρόωρες εκλογές στα δύο ή τρία χρόνια, οπωσδήποτε δημιουργεί πισωγυρίσματα. Δεν είναι Δημοκρατία να κάνουμε κάθε μέρα εκλογές. Αυτό είναι ομηρία της Δημοκρατίας».

Εδωσε έτσι το στίγμα των διλημμάτων που η κυβέρνηση θα θέσει προκειμένου να εξασφαλίσει στήριξη της πρότασής της για την Προεδρία της Δημοκρατίας και εφόσον δεν έχει νωρίτερα προσφύγει στις κάλπες. Διλήμματα με κύριο αποδέκτη το λαό, τόσο από πλευράς κυβέρνησης όσο και από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, αφού κι αυτός θα θέσει τα δικά του, και στόχο να εμποδίσουν την οργάνωση της λαϊκής πάλης ενάντια στην πολιτική ΕΕ και κεφαλαίου, που υπηρετούν με τον έναν ή άλλον τρόπο και οι μεν και οι δε.

Η Σ. Βούλτεψη επιχείρησε ακόμα να εμφανίσει σαν ρεαλιστική και σώφρονα την πολιτική που τσακίζει το λαό, αντιπαραβάλλοντάς την στην αόριστη υποσχεσιολογία του ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι πολύ ενοχλητικό να ακούμε από τον ΣΥΡΙΖΑ περίπου να λέει ότι δεν θα πληρώνεται κανένας φόρος και ότι θα πληρώνουν μόνο οι πλούσιοι, γιατί έτσι εξαπατά τους πολίτες. Εχουμε μία ομοβροντία υποσχέσεων ενόψει της ΔΕΘ, αλλά τίποτα συγκεκριμένο. Στο θέμα της φορολόγησης πιστεύουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κρυφή ατζέντα», είπε μεταξύ άλλων.

Πολιτική ξένη με τα λαϊκά συμφέροντα

Για «κρυφή ατζέντα» κατηγορεί και ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση αλλά και για σκόπιμη υποδαύλιση της προεδρολογίας. Παρότι διαρροές απ' την Κουμουνδούρου κάνουν λόγο εδώ και καιρό για πυρετώδη προετοιμασία του κυβερνητικού προγράμματος, αυτό δε λέει να ολοκληρωθεί κι ενώ υποτίθεται ότι η παρουσίασή του θα γινόταν στο πλαίσιο της ΔΕΘ απ' τον Αλ. Τσίπρα, νεότερες πληροφορίες λένε πως αυτό ίσως και να μη γίνει. Εμπόδιο στο οποίο φαίνεται να σκοντάφτει η ολοκλήρωσή του είναι τα ζητήματα της φορολογικής πολιτικής, γύρω απ' τα οποία εκφράζονται πολλές και διαφορετικές απόψεις στο εσωτερικό του κόμματος. Επιπλέον, οι ανάγκες ψηφοθηρίας κάνουν πολλά στελέχη να υπερασπίζονται κάποιου είδους, περιορισμένη ωστόσο, παροχολογία, κάτι που απορρίπτουν όσοι επιθυμούν πρόγραμμα «ρεαλιστικό» και «κοστολογημένο», προσαρμοσμένο στις ανάγκες της καπιταλιστικής οικονομίας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, μιλώντας χτες στον ρ/σ «Βήμα», έκανε λόγο για «ορισμένες βασικές κατευθύνσεις» που θα παρουσιαστούν στη Θεσσαλονίκη όπως το να επανέλθει το αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ και να εξαιρείται η πρώτη κατοικία, «μέχρι κάποια αξία» από οποιονδήποτε φόρο.

Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποστήριξε με τη σειρά του: «Ολες αυτές (σ.σ. η ονοματολογία και η πρόωρη συζήτηση για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας) είναι τακτικές εκ μέρους της κυβέρνησης, σε μια προσπάθεια να μετρήσει αντιδράσεις στο κάθε σενάριο που διαρρέει, αλλά ταυτόχρονα, για να δημιουργήσει και την ψευδαίσθηση ότι μπορούν να λυθούν τα προβλήματα, ή να βρει η ίδια καύσιμα για να συνεχίσει, μέσα από τα θέματα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας (...) Και να το επιχειρήσουν (σ.σ. να πείσουν κάποιους άλλους βουλευτές μέσα από ένα κατάλληλο πρόσωπο) πιστεύω στο τέλος δεν θα τα καταφέρουν».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εδωσε συνέχεια στη βολική κοκορομαχία με τη ΝΔ για τη συνταγματική αναθεώρηση (2019-02-15 00:00:00.0)
Συντονισμένη επιχείρηση τρομοκράτησης του λαού (2014-12-16 00:00:00.0)
«Ψήνουν» τη ...συναίνεση στα ζητούμενα του κεφαλαίου (2014-11-25 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι καταθέσεις (2014-10-24 00:00:00.0)
Κοκορεύεται για τα ψίχουλα, ψάχνει τους «180» (2014-09-10 00:00:00.0)
Αποπροσανατολιστικό μπαράζ από τα κόμματα της διαχείρισης (2014-08-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ