Παρασκευή 15 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Εδωσε συνέχεια στη βολική κοκορομαχία με τη ΝΔ για τη συνταγματική αναθεώρηση

Στην κοκορομαχία με τη ΝΔ, που βρίσκεται σε εξέλιξη από προχτές με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή για την αναθεώρηση του Συντάγματος, έδωσε συνέχεια χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος. Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ισχυρίστηκε ότι αυτή η αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση, που επικεντρώνεται πλέον στην προεδρολογία, αναδεικνύει τάχα τις «βαθιές ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές που χωρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ (...) και σκιαγραφούν μια καθαρή κοινωνική και πολιτική αντίθεση, που περιγράφεται από το δίπολο λαός - ελίτ»!

Κατηγόρησε τον Κυρ. Μητσοτάκη για «αριστοκρατική αντίληψη», καθώς «αρνήθηκε να στηρίξει προτάσεις» που «σκοπεύουν στην ενίσχυση της δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού, αποκαθιστούν τη σχέση εμπιστοσύνης των πολιτών με την πολιτική», όπως να είναι ο πρωθυπουργός εκλεγμένος ή για τις θητείες των βουλευτών, προσαρμογές που ο ΣΥΡΙΖΑ προωθεί προκειμένου να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου ως προς το ρόλο του αστικού πολιτικού συστήματος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανήλθε στην προεδρολογία, κάνοντας λόγο για «αντιθεσμικό πρόσωπο και παιχνίδι της ΝΔ με το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας». «Ο ομολογημένος πλέον στόχος της ΝΔ είναι να δημιουργήσει όρους για διορισμό του Προέδρου της Δημοκρατίας (...) Η βούληση της ΝΔ, έγινε ξεκάθαρο αυτό χτες, είναι να μην προτείνει τον νυν Πρόεδρο, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, για την προεδρική εκλογή του 2020. Προφανώς έχει τάξει τη θέση σε πρόσωπο του πάλαι ποτέ εκσυγχρονιστικού μπλοκ ή σε κάποιον ευνοούμενο του παλιού καθεστώτος», υποστήριξε, επαναφέροντας την κατηγορία που διατύπωσε στη Βουλή ο πρωθυπουργός εναντίον της ΝΔ, η οποία ωστόσο χτες διά της εκπροσώπου της διέψευσε ότι προτίθεται να στηρίξει υποψηφιότητα Σημίτη ή Βενιζέλου.

Ο Δ. Τζανακόπουλος μίλησε για «πρωτοφανή συναλλαγή στα χρονικά της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας». Ευκαιρίας δοθείσης, γενίκευσε και μίλησε για «αγαπημένη πρακτική των συναλλαγών», επικαλούμενος τους ισχυρισμούς Τσουκάτου για 16 δισ. δραχμές από τα μαύρα ταμεία της «Siemens» προς τα ταμεία του ΠΑΣΟΚ μόνο για τις εκλογές του 2000. Για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι σε αυτές τις πρακτικές οφείλεται «η δυσθυμία τους στην αρχή της συνταγματικής αναθεώρησης, όταν με υπεκφυγές, παιχνίδια και προφάσεις μεθόδευαν την υπονόμευση της διαδικασίας, με προφανή στόχο να μην αλλάξει το κατάπτυστο άρθρο 86 του Συντάγματος για την ευθύνη των υπουργών».

Τέλος, εξέφρασε την εκτίμηση ότι «αυτήν τη στιγμή έχουμε πλέον μία πολιτική και στρατηγική ταύτιση της ΝΔ με το ΚΙΝΑΛ και όχι μία απλώς στρατηγική σύμπλευση, όπως συνέβαινε τις προηγούμενες δεκαετίες (...) Εχουμε λοιπόν ένα πέρασμα σε ένα διαφορετικό, σε ένα παραπάνω επίπεδο αν θέλετε, από τη μεριά της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο εκφυλισμός των διαδικασιών συνεχίζεται (2020-03-12 00:00:00.0)
Προσήλωση στην «ανάγκη διαφύλαξης» των ευρωατλαντικών σχεδίων (2018-10-02 00:00:00.0)
Διαιωνίζεται σκόπιμα από την κυβέρνηση (2004-11-17 00:00:00.0)
Καταγγελίες κατά ΠΑΣΟΚ (1998-04-30 00:00:00.0)
Κλίμα συναίνεσης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΝ (1997-10-21 00:00:00.0)
Κατοχύρωση του νεοσυντηρητισμού (1995-01-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ