Παρασκευή 15 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συναντήσεις στο Βερολίνο

Στο Βερολίνο βρέθηκε χτες η Φώφη Γεννηματά για διαδοχικές συναντήσεις με την πρόεδρο του SPD, Αντρέα Νάλες, και τον ομοσπονδιακό υπουργό Οικονομικών και αντικαγκελάριο της Γερμανίας, Ολαφ Σολτς.

Σε δηλώσεις της ζήτησε οι Ευρωπαίοι σοσιαλδημοκράτες να προωθήσουν ένα άλλο μείγμα διαχείρισης «απέναντι στη διαρκή λιτότητα». Για δε την εγχώρια οικονομία, ζήτησε να αλλάξουν «οι στόχοι για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και η δέσμευση της δημόσιας περιουσίας», ώστε «να απελευθερωθούν πόροι για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή». Ο αντικαγκελάριος φέρεται από την πλευρά του να επέμεινε στην ανάγκη να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, με αιχμή την επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης, το χτύπημα της γραφειοκρατίας, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την αδειοδότηση και λειτουργία των επιχειρήσεων.

Σε κάθε περίπτωση, και παρά το «καλό», όπως μεταδίδουν, κλίμα στις τέτοιες συναντήσεις στο εξωτερικό, στο ΚΙΝΑΛ επικρατεί πάντα προβληματισμός για το συνεχιζόμενο φλερτ μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας.

Παράλληλα, αποφεύγουν να τοποθετηθούν απέναντι στις προχτεσινές καταγγελίες Τσουκάτου σχετικά με χρήματα που εισέρρευσαν στο κομματικό ταμείο από τη «Ζήμενς». Αναγνωρίζουν, πάντως, ότι όλο αυτό αποτελεί πίεση σε βάρος τους, ειδικά ενόψει εκλογών.

Την ίδια ώρα, μετέχουν και αυτοί με το ρόλο τους στο επόμενο σίριαλ ενδοαστικής κοκορομαχίας, την προεδρολογία. Κατηγορούν τον Αλ. Τσίπρα ότι με τις προχτεσινές αναφορές του στον Πρ. Παυλόπουλο «επιχειρεί κατά απαράδεκτο τρόπο να εμπλέξει ακόμα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στα μικροκομματικά του παιχνίδια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ