Παρασκευή 15 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Μαζικό συλλαλητήριο για την άμεση λειτουργία της ΜΕΘ και της Παιδιατρικής Κλινικής

Στιγμιότυπο από το χτεσινό μαζικό συλλαλητήριο
Στιγμιότυπο από το χτεσινό μαζικό συλλαλητήριο
Με ένα μαζικό και δυναμικό συλλαλητήριο, που ξεκίνησε από την πλατεία Νομαρχίας και κατέληξε με πορεία στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας, με τη συμμετοχή δεκάδων σωματείων και φορέων, με τους μαθητές σχολείων του νησιού να δίνουν ξεχωριστό τόνο μέσα από τα συνθήματά τους, όπως «Για όλα τα παιδιά δωρεάν Υγεία σε σύγχρονα δημόσια νοσοκομεία», δόθηκε χτες η αγωνιστική συνέχεια στις δράσεις που παίρνονται με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου, διεκδικώντας την άμεση λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου του νησιού, την επαναλειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής και τη στελέχωση του ΕΚΑΒ.

Στη χτεσινή κινητοποίηση, στο πλαίσιο της οποίας το Εργατικό Κέντρο είχε προκηρύξει και 3ωρη στάση εργασίας, συμμετείχαν επίσης το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ζακύνθου, η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών του νησιού, ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου, η τοπική ΕΛΜΕ, ο Σύλλογος Εργαζομένων Παιδικών Σταθμών, ο Εμπορικός Σύλλογος, ο Σύλλογος Φοροτεχνικών, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού, ο Σύλλογος Φαρμακοποιών, η Γενική Συνέλευση Εργαζομένων ΔΕΥΑΖ, οι Εργαζόμενοι Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΚΕΔΗΖ, εργαζόμενοι του δήμου και εργαζόμενοι της Περιφέρειας, τα 15μελή του 1ου Λυκείου και του 1ου Γυμνασίου, μαθητές του Εσπερινού Γυμνασίου - Λυκείου, μαθητές Κατασταρίου, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών, η Ενωση Γονέων, πτυχιούχοι μηχανικοί ΤΕΙ.

Ετοιμότητα για κλιμάκωση του αγώνα

Το πανό του ΕΚΖ που κρεμάστηκε στην Αντιπεριφέρεια
Το πανό του ΕΚΖ που κρεμάστηκε στην Αντιπεριφέρεια
Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης που έγινε στην πλατεία Σολωμού, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Γιώργος Κωνσταντίνου, στάθηκε στην απαράδεκτη δήλωση του περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτου, όπως και των εκπροσώπων της διοίκησης του Νοσοκομείου, ότι νοσηλεύονται 2,2 παιδιά τη μέρα, άρα όπως ισχυρίζονται δεν χρειάζεται η στελέχωση της Παιδιατρικής. Χαρακτηριστικά, ο Γ. Κωνσταντίνου υπογράμμισε την πληθώρα μικρών αγγελιών στον τοπικό Τύπο από ιδιωτικά ιατρικά κέντρα που ζητάνε οδηγούς ασθενοφόρων, παιδιάτρους και γιατρούς ειδικοτήτων που λείπουν από το Νοσοκομείο...

«Θα κλιμακώσουμε τον αγώνα με νέες κινητοποιήσεις, συλλογή υπογραφών και κάθοδο στην Αθήνα για συνάντηση με τον υπουργό Υγείας και εκπροσώπους κομμάτων της Βουλής, εκτός της ναζιστικής Χρυσής Αυγής», τόνισε.

Είχαν προηγηθεί χαιρετισμοί από τον πρόεδρο της ΕΝΙΖ, Νίκο Ποταμίτη, τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, Βαγγέλη Τσώλα, τον Χρήστο Καποδίστρια εκ μέρους του 15μελους του 1ου Λυκείου, την πρόεδρο του Συλλόγου Δασκάλων, Αλέκα Σεϊτανίδου, τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ, τον πρόεδρο του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ, Παναγιώτη Σοφό, και τον πρόεδρο του Σωματείου Χρηματοπιστωτικού Ζακύνθου, Νίκο Βουρδέρη.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε επίσης αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ζακύνθου, με επικεφαλής τον Φώτη Κόκλα, υποψήφιο δήμαρχο Ζακύνθου, ο οποίος μεταξύ άλλων επισήμανε: «Δεν μπορούμε να παίζουμε άλλο με τις ζωές μας και να βασίζουμε την Υγεία, που είναι δικαίωμα, στη λογική του "κόστους - οφέλους"».

Παράλληλα, στη διάρκεια του συλλαλητηρίου μοιράστηκε στους συμμετέχοντες ο χαιρετισμός της Αλεξάνδρας Μπαλού, υποψήφιας περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», όπου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Η επικίνδυνη κατάσταση για την υγεία και τη ζωή του λαού της Ζακύνθου και των παιδιών του έχει διαμορφωθεί από όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια. Είναι το ολέθριο αποτέλεσμα των περικοπών στους προϋπολογισμούς που αφορούν τις ανάγκες του λαού, ακόμα και τις πιο ζωτικές. Είναι συνέπεια της περίφημης προώθησης της επιχειρηματικότητας στην Υγεία, η οποία αποτελεί κεντρική πολιτική της ΕΕ και των πολιτικών φορέων που, ενώ την υπηρετούν πιστά, χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τη δραματική κατάσταση, κάθε φορά που αδικαιολόγητα χάνονται ανθρώπινες ζωές και ο λαός αντιδρά (...) Ευθύνη μεγάλη έχει κατά τη γνώμη μας και η Τοπική Διοίκηση, ο δήμος δηλαδή και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Αφενός εξαντλούνται σε ό,τι τους αναλογεί από τις αρμοδιότητες, καθώς και σε ψηφίσματα. Αφετέρου, όταν δεν προωθούν προτάσεις για ιατρικό τουρισμό, αναμασούν τους σχεδιασμούς και τα αμαρτωλά επιχειρήματα της κυβέρνησης και της διοίκησης του νοσοκομείου του νησιού. Πίσω και μακριά από τη διεκδίκηση της ικανοποίησης των αναγκών του λαού. Κάθε άλλο παρά άμοιροι ευθυνών είναι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ