Πέμπτη 12 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ «NOVARTIS»
Ο εκφυλισμός των διαδικασιών συνεχίζεται

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Τζανακόπουλος είχε σειρά χτες να καταθέσει στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά το ρόλο του πρώην υφυπουργού Δ. Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση «Novartis». Ο βουλευτής κλητεύθηκε στην Επιτροπή εξαιτίας της παρουσίας του στον Αρειο Πάγο για «ενημέρωση» σχετικά με τη συγκεκριμένη υπόθεση όταν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είχαν χαρακτηρίσει ευθεία παρέμβαση στη Δικαιοσύνη.

Θυμίζουμε ότι ο Δ. Τζανακόπουλος - όπως και ο Π. Πολάκης - είχε οριστεί αρχικά από τον ΣΥΡΙΖΑ ως μέλος της Επιτροπής, αλλά στο γαϊτανάκι των άσφαιρων και αποπροσανατολιστικών αντιπαραθέσεων που έχουν στήσει ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, μετά από πρόταση του ΚΙΝΑΛ τελικά εξαιρέθηκε ως εμπλεκόμενος με την υπόθεση.

Ο ίδιος, χτες, εξηγώντας την παρουσία του στον Αρειο Πάγο φέρεται να κατέθεσε ότι στόχος του ήταν να ενημερωθεί για το αν υπήρχε φάκελος που θα διαβιβαζόταν στον υπουργό Δικαιοσύνης, ότι ήταν για την ενημέρωση της κυβέρνησης, ότι για την επίσκεψη ήταν ενήμερος ο τότε πρωθυπουργός και ότι η συνάντηση κράτησε μόλις 5 λεπτά και ήταν καθαρά διαδικαστική. Ο ίδιος φέρεται να συμφώνησε και με τη φράση που είχε πει τότε ο Δ. Παπαγγελόπουλος, ότι η υπόθεση «Novartis» είναι το «μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους» κ.ο.κ.

Ο Δ. Τζανακόπουλος μετά την κατάθεσή του, στη διάρκεια δηλώσεών του, χαρακτήρισε τη διαδικασία παρωδία, ότι η εξαίρεση του ίδιου και του Π. Πολάκη ήταν «μια επιλογή πολιτικής σκοπιμότητας», ότι «η πλειοψηφία της Επιτροπής βρίσκεται σε απόλυτη αδυναμία να αποδείξει τις ανοησίες περί σκευωρίας» κ.λπ.

Και ο εκφυλισμός στον οποίο ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν οδηγήσει την Προανακριτική Επιτροπή συνεχίζεται...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ