Πέμπτη 12 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ
ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ - ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΒΑΡΗΣ
Τεράστιες οι ελλείψεις σε μια περιοχή που έχει κρούσμα κορονοϊού

Οι τεράστιες ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία, σε ιατρικό νοσηλευτικό προσωπικό, ακόμα και αναλώσιμα υλικά, αναδεικνύονται με τραγικό τρόπο καθημερινά, με αφορμή την ανάγκη αντιμετώπισης των κρουσμάτων του κορονοϊού.

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση του Ασκληπιείου Βούλας και του Κέντρου Υγείας Βάρης, δύο μονάδων Υγείας που βρίσκονται σε δήμο όπου υπάρχει κρούσμα και πιθανόν μεγάλη διασπορά, αφού η καθηγήτρια που βρέθηκε θετική στον ιό, δίδασκε σε τέσσερα δημοτικά σχολεία της Βάρης (1ο και 2ο, Βάρκιζα και Δίλοφο).

Το κρούσμα ανακοινώθηκε το απόγευμα της Τρίτης 10/3 και είναι χαρακτηριστικό ότι μία μέρα μετά, χτες, στο Ασκληπιείο υπήρχαν συνολικά... 15 μάσκες για γιατρούς, νοσηλευτές, ασθενείς και συνοδούς. Αξίζει να αναφέρουμε ότι υπάρχει ένας ειδικός χώρος στην είσοδο του νοσοκομείου, όπου γιατροί ρωτούν τους ασθενείς και τους συνοδούς που εισέρχονται εάν έχουν ύποπτα για κορονοϊό συμπτώματα. Εάν έχουν, τους δίνουν μάσκα. Ο αριθμός, όμως, όχι μόνο δεν ήταν επαρκής, αλλά είναι χαρακτηριστικό πως, σύμφωνα με πληροφορίες, το νοσοκομείο προσπαθούσε να εξασφαλίσει μάσκες από άλλους φορείς της πόλης... Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας ικανός αριθμός από μάσκες θα βρίσκονται σήμερα στο νοσοκομείο. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στον προϋπολογισμό του νοσοκομείου για το 2020, το κονδύλι για ιατρικά αναλώσιμα (υλικά χειρουργείου, φιλμ για το Ακτινολογικό, γάντια, γάζες, μάσκες κ.λπ.) μειώθηκε κατά 30%!

Την ίδια στιγμή, οι ελλείψεις στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έχουν εκτοξευθεί. Αυτήν τη στιγμή, στο Ασκληπιείο το προσωπικό φτάνει τους περίπου 900 εργαζόμενους, ενώ οι κενές οργανικές θέσεις είναι 300! Υπάρχουν τμήματα με 9 άτομα για να καλυφθούν 3 βάρδιες, κάτι που σημαίνει ότι η λέξη «ρεπό» είναι άγνωστη σε πολλούς γιατρούς και νοσηλευτές. Μάλιστα, υπάρχει νοσηλεύτρια που της χρωστάνε πάνω από 100 ρεπό... Γιατροί και νοσηλευτές εκφράζουν την ανησυχία τους για το τι θα γίνει και πώς θα καλυφθούν οι ανάγκες όταν θα χρειαστεί το Ασκληπιείο να περιθάλψει ασθενείς με κορονοϊό ή ύποπτα κρούσματα, μαζί με τους υπόλοιπους ασθενείς.

Με δεδομένες όλες αυτές τις ελλείψεις, το Επιχειρησιακό Σχέδιο προετοιμασίας και ενεργειών για την υποδοχή περιστατικών κορονοϊού, για το οποίο μίλησε χτες ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου, Αιμ. Βουγιουκλάκης, μετά από συνάντηση με στελέχη του δήμου, είναι κενό γράμμα.

Οσον αφορά το Κέντρο Υγείας Βάρης, που χτες το επισκέφτηκαν δάσκαλοι, συνάδελφοι της καθηγήτριας που διαγνώστηκε με κορονοϊό, για να εξεταστούν, η κατάσταση είναι ανάλογη. Συνολικά, ελάχιστοι γενικοί γιατροί παλεύουν να καλύψουν πολλαπλάσιες ανάγκες...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η υποστελέχωση αυξάνει τους κινδύνους διασποράς του ιού (2020-10-01 00:00:00.0)
«Ειδική μνεία» στο νοσηλευτικό προσωπικό... (2020-04-08 00:00:00.0)
Απαράδεκτες οι οδηγίες του ΕΟΔΥ για τα μέσα ατομικής προστασίας (2020-03-24 00:00:00.0)
Επιδεινώνεται και οξύνεται η κατάσταση στα νοσοκομεία (2012-07-29 00:00:00.0)
Νέο σοβαρό κρούσμα (2009-08-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ