Πέμπτη 12 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ
ΣΕΜΙΣΕΑ
Να πάρει θέση τώρα η κυβέρνηση για τα ιδιωτικά κέντρα Ειδικής Αγωγής

Παρά τις αποφάσεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για προληπτικό κλείσιμο όλων των μονάδων Εκπαίδευσης, στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα (μεταξύ άλλων και στα ιδιωτικά φροντιστήρια), «θολό» παρέμεινε με ευθύνη της το θέμα σε ό,τι αφορά τα ιδιωτικά κέντρα Ειδικής Αγωγής. Ετσι, όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες - Ιδρύματα - Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ), «ιδιοκτήτες απογευματινών κέντρων Ειδικής Αγωγής παίζουν με τις λέξεις και με την προστασία της δημόσιας υγείας για χάριν του κέρδους».

Οπως σημειώνει το Σωματείο, «στο όνομα του ότι τα κέντρα δεν υπάγονται στο υπουργείο Παιδείας αλλά στο Υγείας, που δεν τα έχει ονοματίσει συγκεκριμένα, παίρνουν στο λαιμό τους εργαζόμενους, γονείς, παιδιά (που σε μεγάλο ποσοστό αδυνατούν λόγω των δυσκολιών τους να τηρήσουν τους βασικούς κανόνες υγιεινής) και ανακοινώνουν σε πολλές περιπτώσεις ότι θα μείνουν ανοιχτά! Η Ενωση Εργοδοτών έβγαλε ανακοίνωση ότι "ως χώροι παραμένουμε κλειστοί", για να είναι τυπικά καλυμμένοι, αλλά οι ίδιοι εργοδότες στα κέντρα τους λένε άλλα, στη λογική ότι "δεν είναι δεσμευτική η απόφαση ενός συνδικαλιστικού οργάνου, αλλά μόνο του υπουργείου!", "Είμαστε υπηρεσίες παροχής Υγείας", "κάνουμε δυαδικό πρόγραμμα", "είμαστε θεραπευτικές μονάδες" και πολλά άλλα ευφάνταστα, που πατάνε πάνω στο ελλιπές νομικό πλαίσιο λειτουργίας, όπως ήρθαν από καταγγελίες συναδέλφων. Τα ίδια παιδιά, δηλαδή, που τα σχολεία τους έκλεισαν για πρόληψη διασποράς του ιού θα έρχονται στα κέντρα, που εξυπηρετούν παιδιά από όλα τα σχολεία του δήμου, πολλές φορές και διπλανών περιοχών».

Το ΣΕΜΙΣΕΑ σήμερα το πρωί θα προχωρήσει σε καταγγελία στο υπουργείο Υγείας, προκειμένου να πάρει άμεσα συγκεκριμένη θέση η κυβέρνηση. Παραπέρα, καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να επικοινωνούν άμεσα με το ΔΣ για αντίστοιχες κινήσεις εργοδοτών, όπως και για απειλές απληρωσιάς, αφαίρεσης νόμιμων ημερών αδειών, εργασία από το σπίτι.

Επιπλέον, το Σωματείο απαιτεί τόσο οι εργαζόμενοι που δουλεύουν με Ασφάλιση στο ΙΚΑ, όσο και όλοι όσοι εργάζονται με «μπλοκάκι» να αποζημιωθούν κανονικά για τις μέρες που το κέντρο τους θα μένει κλειστό, να μη χάσουν ούτε ένσημο! Οσοι έχουν παιδιά να πάρουν ειδική άδεια, πλέον της κανονικής, με πλήρεις αποδοχές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ