Πέμπτη 12 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ
Πραγματοποιήθηκε η απεργία των εργαζομένων στην Υπηρεσία Ασύλου

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα και πορεία στη Γενική Γραμματεία Μεταναστευτικής Πολιτικής πραγματοποίησαν χτες συμβασιούχοι της Υπηρεσίας Ασύλου, στο πλαίσιο 24ωρης απεργίας που είχαν προκηρύξει οι εργαζόμενοι. Στην κινητοποίηση συμμετείχε και το Σωματείο Εργαζομένων της ΜΚΟ «Αρσις».

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν μόνιμες προσλήψεις και κατάργηση των «ελαστικών» σχέσεων εργασίας, συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Με την απεργία τους εναντιώνονται στην εντατικοποίηση της εργασίας, που προκαλείται από την εφαρμογή του νόμου για τη διεθνή προστασία, ενός νόμου που καταπατά θεμελιώδη δικαιώματα των αιτούντων άσυλο και περιορίζει την πρόσβαση στις διαδικασίες ασύλου όσο και τη διασφάλιση του σχετικού δικαιώματος, αλλά και στη συνολικότερη πολιτική για το προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα, που με τις πλάτες ΕΕ και ΝΑΤΟ εγκλωβίζει πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά και περιστέλλει δραματικά τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο σε Υγεία, Παιδεία, εργασία. Τριμελής αντιπροσωπεία από μόνιμους και συμβασιούχους εργαζόμενους συναντήθηκε με τον διευθυντή του γραφείου του γενικού γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, χωρίς όμως αποτέλεσμα καθώς δήλωσε άγνοια των αιτημάτων τους.

Παράλληλα, σύμφωνα με το πλαίσιο αιτημάτων που θέτει η «Αγωνιστική Συνεργασία» Υπαλλήλων Υπηρεσίας Ασύλου και Αρχής Προσφυγών, διεκδικούν: «Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, για την πλήρη στελέχωση της Υπηρεσίας, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων συναδέλφων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κτίρια που θα πληρούν όλες τις προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας, προσβάσιμα, που να επαρκούν για όλους τους εργαζόμενους της Υπηρεσίας. Να πάρει πίσω η κυβέρνηση την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που επιτάσσει εκτάσεις μονιμοποιώντας τον εγκλωβισμό των προσφύγων - μεταναστών. Να κλείσουν τα υπάρχοντα hot spots και να μη γίνουν άλλα, κλειστά ή ανοιχτά. Απεγκλωβισμό προσφύγων - μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα, να μπορούν ελεύθερα να ταξιδέψουν σε όποια χώρα επιθυμούν ή να παραμείνουν όσοι επιθυμούν στη χώρα μας. Πλήρη υγειονομική περίθαλψη και εκπαίδευση με κρατική χρηματοδότηση και χωρίς την εμπλοκή των ΜΚΟ. Να αξιοποιηθούν οι εργαζόμενοι των ΜΚΟ με την πείρα τους και να προσληφθούν στις αντίστοιχες κρατικές δομές, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Η ΕΕ να δεχτεί τους πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν ως προορισμό τις χώρες της. Να καταργηθεί η Συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας και όποια άλλη τους εγκλωβίζει. Αποζημιώσεις στο 100% των κατοίκων των νησιών που έχουν υποστεί ζημιές από το μαζικό εγκλωβισμό. Οχι στους πλωτούς φράχτες, στην καταστολή και τη βία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ζητούν να καλυφθούν τα τεράστια κενά στη διερμηνεία (2024-06-07 00:00:00.0)
Κοντράρονται στην αντιμεταναστευτική πολιτική... (2022-11-11 00:00:00.0)
Ερώτηση για τα εκρηκτικά προβλήματα των εργαζομένων στα ΚΥΤ και στην Υπηρεσία Ασύλου (2021-12-28 00:00:00.0)
Απεργία εργαζομένων σε ΜΚΟ (2019-04-17 00:00:00.0)
Σήμερα η συζήτηση στην Ολομέλεια (2016-04-01 00:00:00.0)
Σε ιδιώτες η φροντίδα τους! (2008-05-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ