Πέμπτη 12 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Με παντιέρα την «ατομική ευθύνη»

Στη γνωστή επίκληση της «ατομικής ευθύνης» βασίστηκε το πολυδιαφημισμένο χτεσινοβραδινό μήνυμα του Κυρ. Μητσοτάκη για τον κορονοϊό, με στόχο να κρυφτούν οι μεγάλες ελλείψεις στην Υγεία και η συνολικότερη ευθύνη της κυβέρνησης και του κράτους να πάρουν εδώ και τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας του λαού, διαχείρισης των επιπτώσεων από την επιδημία.

«Κανένα μαζικό μέτρο δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ατομική ευθύνη. Και στις ανοιχτές δημοκρατικές κοινωνίες μας, καμία κεντρική απόφαση δεν αποδίδει αν δεν την συμμεριστούν πρώτα όλοι οι πολίτες», είπε.

Επιβεβαιώνοντας εμμέσως τη μέχρι τώρα λειψή με βάση τις ανάγκες διαχείριση του ζητήματος και την κατάσταση στο δημόσιο σύστημα Υγείας, ο πρωθυπουργός είπε ότι «τα δυσκολότερα είναι ακόμα μπροστά μας» και απαρίθμησε τα μέτρα - ασπιρίνες για τις μεγάλες και μόνιμες ελλείψεις στην Υγεία.

Κατά τον ίδιο τρόπο και αναγγέλλοντας «πλήγμα στην οικονομία», προειδοποίησε ότι «το βάρος οφείλουμε να το μοιραστούμε όλοι - κράτος, επιχειρήσεις και εργαζόμενοι», ενώ ανέφερε ότι θα ακολουθήσουν «κι άλλα μέτρα στήριξης κλάδων που πλήττονται. Θα σταθούμε δίπλα στις επιχειρήσεις και στους επαγγελματίες, παρέχοντας ρευστότητα και αμβλύνοντας τις επιπτώσεις από τη μείωση του τζίρου».

Για το κλείσιμο των σχολείων είπε ότι «το υπουργείο Παιδείας είναι έτοιμο να εφαρμόσει διαδικασίες τηλε-μαθημάτων, αρχικά στην Γ' Λυκείου, και έχει επεξεργαστεί σενάρια για όλες τις βαθμίδες».

Πρόσθεσε ότι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αναλαμβάνει στο εξής τον «συντονισμό κυβέρνησης, Αυτοδιοίκησης, Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας», ενώ προανήγγειλε και «νέα εργαλεία» στο Δημόσιο, «όπως το ευέλικτο ωράριο, η τηλεδιάσκεψη και η εργασία εξ αποστάσεως».

Κατέληξε με το θέμα της εκκλησιαστικής λειτουργίας, λέγοντας πως «ό,τι ισχύει για τις δημόσιες συναθροίσεις ισχύει και για τις εκκλησίες μας». Προηγουμένως είχε σύσκεψη με τους περιφερειάρχες, όπου μεταξύ άλλων αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθούν οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε αναφερθεί στις οικονομικές επιπτώσεις από τον κορονοϊό, λέγοντας πως «είναι πλέον ξεκάθαρο ότι το 2020 θα είναι μία διαφορετική χρονιά από αυτήν την οποία προβλέπαμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ