Πέμπτη 12 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΑΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η δράση των ακροδεξιών ομάδων διευκολύνει τον αντιδραστικό σχεδιασμό κυβέρνησης - ΕΕ

Την προσπάθεια μεταφοράς και στη Σάμο δράσεων ακροδεξιών ομάδων, που ήδη δρουν σε Λέσβο και Χίο, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ, τονίζοντας πως «τα διάφορα περιστατικά εμπρησμών οχημάτων αλλά και εκφοβισμού που έγιναν στο νησί μας τις τελευταίες μέρες δεν μπορούν να θεωρηθούν τυχαία».

«Η τρομοκράτηση και ο εκφοβισμός εργαζομένων δεν χτυπούν τις ΜΚΟ. Η εμπλοκή τους στο Προσφυγικό είναι συστατικό στοιχείο της πολιτικής κυβέρνησης και ΕΕ», υπογραμμίζει και συμπληρώνει ότι «με τη δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας του λαού και την υποδαύλιση εκρηκτικών καταστάσεων, διευκολύνεται ο αντιδραστικός σχεδιασμός κυβέρνησης και ΕΕ ενάντια σε πρόσφυγες - μετανάστες και τους κατοίκους των νησιών, που έχει στον πυρήνα του τον μαζικό εγκλωβισμό ανθρώπων στα νησιά, με όλες τις σοβαρές συνέπειες που έχει σε όλους».

Παράλληλα επισημαίνει τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης, «που στα νησιά και στον Εβρο ανέχεται την προβοκατόρικη και ύποπτη δράση ακροδεξιών - ρατσιστικών ομάδων τις οποίες ο λαός είχε βάλει στο περιθώριο το προηγούμενο διάστημα. Η πολιτική της τις ξετρυπώνει και πάλι, για να παίξουν το ρόλο του "λαγού" για την υλοποίηση του απάνθρωπου και αντιλαϊκού σχεδιασμού της».

«Να μην επιτευχθεί ο στόχος να γίνει το νησί μας φυλακή της ΕΕ», καταλήγει. «Ο σαμιώτικος λαός πρέπει να πιστέψει στη δύναμή του και να τον ακυρώσει. Καλούμε τους φορείς και το λαό του νησιού να καταδικάσουν τέτοιες ενέργειες, που βοηθούν την κυβέρνηση και την ΕΕ, και να απομονώσουν τις ρατσιστικές - ακροδεξιές φωνές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ