Πέμπτη 12 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΙΡΕΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΧΙΟΥ
Η κυβέρνηση να σταματήσει τους επικίνδυνους σχεδιασμούς

Η κυβέρνηση να σταματήσει τους επικίνδυνους σχεδιασμούς για τη δημιουργία νέων δομών στη Χίο, ζητά η Συντονιστική Επιτροπή Αιρετών και Κατοίκων του νησιού.

Με αφορμή την παρουσία του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη στη Χίο, η Συντονιστική Επιτροπή με ανακοίνωσή της επισημαίνει:

«Δυστυχώς η κυβέρνηση επιμένει στην αδιέξοδη και αποδεδειγμένα λανθασμένη και φαυλεπίφαυλη πολιτική, της δημιουργίας νέων υπερδομών, παρότι έχουν ήδη καταρριφθεί ένα προς ένα όλα εκείνα τα επιχειρήματα και οι δικαιολογίες που εξακολουθεί να χρησιμοποιεί για να κρατάει εγκλωβισμένους τους πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά μας!

Τις τελευταίες μέρες, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης κύριος Μηταράκης επιχειρεί με διχαστική τακτική, κάνοντας επισκέψεις, επαφές και παζάρια, να προχωρήσει τους επικίνδυνους σχεδιασμούς για δημιουργία κλειστών κέντρων - φυλακών της ΕΕ στο ακριτικό Βόρειο Αιγαίο, εντείνοντας έτσι την πολιτική του εγκλωβισμού! Τα τελευταία γεγονότα στον Εβρο, με την εργαλειοποίηση των προσφύγων - μεταναστών από τον Ερντογάν, απέδειξαν πόσο επικίνδυνος είναι ο εγκλωβισμός τέτοιων πληθυσμών στα ακριτικά μας νησιά και πόσο δίκαιος είναι ο αγώνας όλου του χιώτικου λαού για την αποτροπή δημιουργίας οποιασδήποτε νέας δομής!

Επισημαίνουμε ότι θα έχουν τεράστια ευθύνη όσοι μπουν σε διαδικασία παζαριών με την κυβέρνηση, για μικρές ή μεγάλες δομές, με συναντήσεις που επιχειρούν να στήσουν και να επαναφέρουν πλαγίως ή ευθέως το θέμα για όγδοη φορά στο Δημοτικό ή στο Περιφερειακό Συμβούλιο! Υπενθυμίζουμε μάλιστα ότι το Δημοτικό Συμβούλιο ουδέποτε έλαβε απόφαση για δημιουργία οποιασδήποτε νέας δομής φιλοξενίας, που μάλιστα θα λειτουργεί παράλληλα με την ήδη υπάρχουσα! Αντιθέτως, πολλές φορές και με ομοφωνία ψηφίστηκε η αποδοχή μόνο μιας και μοναδικής δομής υποδοχής και ταυτοποίησης maximum 500 ατόμων, δομής που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συγχέεται με τη ΒΙΑΛ, η οποία είναι δομή φιλοξενίας και πρέπει να κλείσει, όπως κατ' επανάληψη έχει αποφασιστεί!

Αφού επισημάνουμε για πολλοστή φορά το απολύτως αυτονόητο, ότι ο αγώνας μας δεν στρέφεται κατά ξεριζωμένων και κατατρεγμένων ανθρώπων, το δράμα των οποίων βιώνουμε καθημερινά να εξελίσσεται δίπλα μας, αλλά στρέφεται κατά εκείνων των διαχειριστών της κρίσης σε Ελλάδα και Ευρώπη, που αρνούνται να παραδεχτούν ότι η εφαρμοζόμενη πολιτική τους χρεοκόπησε παταγωδώς, καλούμε την κυβέρνηση και τον κύριο Μηταράκη να αφουγκραστούν τα μηνύματα των τελευταίων ημερών και να σταματήσουν έστω και σήμερα τον εθνικά επικίνδυνο και επιζήμιο σχεδιασμό!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αποφασιστική απάντηση των νησιωτών (2022-01-08 00:00:00.0)
Σε ετοιμότητα ενάντια στη φυλακή της ΕΕ (2021-12-30 00:00:00.0)
Προχωρά η κυβέρνηση στις δομές προσφύγων - φυλακές (2021-08-17 00:00:00.0)
Ψήφισε σαν τον κλέφτη τις ΠΝΠ για τα κλειστά κέντρα - φυλακές στα νησιά (2020-03-27 00:00:00.0)
Στηρίζουν την επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης στο Προσφυγικό - Μεταναστευτικό (2020-03-13 00:00:00.0)
Συνεχίζεται η μετακίνηση προσφύγων (2019-10-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ