Τετάρτη 3 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Τάζει ρευστό στις επιχειρήσεις ενόψει ΔΕΘ

Κλίμα ενόψει ΔΕΘ επιχείρησε να φτιάξει ο πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς, σε συνάντησή του χτες στο Μέγαρο Μαξίμου με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης. Εταξε νέα χρηματοδοτικά πακέτα για τις επιχειρήσεις, με ταυτόχρονη απρόσκοπτη συνέχιση των αντιλαϊκών μέτρων, προκειμένου να μη διαταραχθεί η επιτευχθείσα «σταθερότητα» που έχει ανάγκη το κεφάλαιο. Στη σύσκεψη μετείχαν, επίσης, οι υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης, Τουρισμού, Ναυτιλίας, Μακεδονίας και Θράκης, Επικρατείας και η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Ο Αντ. Σαμαράς φέρεται να εστίασε στα «χρονοδιαγράμματα» που πρέπει να ακολουθηθούν (βλ. αντιλαϊκά μέτρα που πρέπει να επιταχυνθούν) για την παραπέρα χρηματοδότηση της χώρας, ενώ έδωσε έμφαση στην ανάγκη ενίσχυσης της ρευστότητας στις επιχειρήσεις. «Είναι μια κρίσιμη καμπή στην πορεία για τη σταθεροποίηση της κατάστασης και την έναρξη της διαδικασίας για την ανάκαμψη και την ανάπτυξη», σημείωσε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως «φέτος η Εκθεση συμπίπτει με μια περίοδο, όπου για τη χώρα ζυγίζονται πολλά πράγματα».

Ενδεικτικές και οι δηλώσεις που έκανε η υπουργός Τουρισμού, Ολγα Κεφαλογιάννη, μετά τη σύσκεψη, επιχειρώντας να καλλιεργήσει ελπίδες στα λαϊκά στρώματα ότι θα επωφεληθούν από την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων: «Ο τουρισμός είναι η αιχμή του δόρατος για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και δουλεύουμε και προχωράμε έτσι ώστε και να εμπλουτίσουμε το τουριστικό προϊόν, αλλά και να μπορέσουμε να διαχυθεί το όφελος από την αναγέννηση του ελληνικού τουρισμού σε ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία», είπε.

Ερωτηθείσα για τις συνέπειες στις αφίξεις τουριστών από τη Ρωσία, λόγω της κρίσης στις σχέσεις Μόσχας και ευρωατλαντικού άξονα, επεχείρησε να διασκεδάσει τους φόβους, υποστηρίζοντας ότι «η πολιτική κατάσταση στη Ρωσία και στην Ουκρανία έχει μια πολύ μικρή επιρροή στο συνολικό τουριστικό ρεύμα (...) όμως, αυτό είναι κάτι που το παρακολουθούμε και συνεργαζόμαστε και με τον ιδιωτικό τομέα, έτσι ώστε να απορροφήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους κραδασμούς».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σύσκεψη για κρουαζιέρα και βίζα (2017-02-14 00:00:00.0)
Απόφαση να πάμε μπροστά, όχι να στριφογυρίζουμε στο πίσω (2014-11-22 00:00:00.0)
Χρήμα και νέα πεδία δράσης για τους επιχειρηματίες του τουρισμού (2014-08-07 00:00:00.0)
Επαφές για «μπίζνες» με παράγοντες του εξωτερικού (2014-07-10 00:00:00.0)
Ψάχνει τουρίστες και επενδυτές στην Ενέργεια (2013-06-07 00:00:00.0)
Τουριστικός πράκτορας για τους μεγάλους του κλάδου (2013-05-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ