Τετάρτη 19 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»
Φροντίδα για 45 άτομα στο Δήμο Αθηναίων!

Φροντίδα - σύμφωνα με την «εκσυγχρονιστική» λογική του ΠΑΣΟΚ - χρειάζονται όσοι δεν μπορούν να σταθούν στα πόδια τους
Φροντίδα - σύμφωνα με την «εκσυγχρονιστική» λογική του ΠΑΣΟΚ - χρειάζονται όσοι δεν μπορούν να σταθούν στα πόδια τους
Αποκαρδιωτικά και παράλληλα αποκαλυπτικά της πραγματικής διάστασης του πολυδιαφημισμένου προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» είναι τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης εφαρμογής του στο Λεκανοπέδιο Αττικής. Ενα πρόγραμμα που χαρακτηρίστηκε πρότυπος και καινοτόμος δράση για την τρίτη ηλικία από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ανακοινώθηκε πριν τρία χρόνια από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη στο Περιστέρι.

Στο πρώτο χρόνο λειτουργίας του προγράμματος στο Δήμο Αθηναίων προσφέρθηκε βοήθεια μόνο σε 45 συνολικά άτομα. Από αυτούς οι 40 δεν έχουν κανέναν συγγενή ή έχουν εγκαταλειφτεί από τους συγγενείς τους. Τα στοιχεία αυτά περιέχονται σε εργασία που θα παρουσιαστεί στο 6ο Συνέδριο Γεροντολογίας -Γηριατρικής, που θα γίνει στις 20-22 Γενάρη 2000 στην Αθήνα, όπως αναφέρθηκε χτες σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Γεροντολογικής και Γηριατρικής Εταιρείας που το διοργανώνει.

Μετά την πιλοτική εφαρμογή στο Περιστέρι ανακοινώθηκε η επέκταση του προγράμματος σε 102 ΚΑΠΗ και σε δυο φάσεις. Η σχετική απόφαση υπογράφτηκε στις 2.10.1997 από τους αρμόδιους υπουργούς και προέβλεπε ότι η εφαρμογή του προγράμματος από το Δήμο Αθηναίων θα γίνει από τη Λέσχη Φιλίας στου Γκύζη. «Ολοι, αναφέρεται στην εργασία, έχουν προβλήματα λόγω ηλικίας - κυρίως οστεοπόρωση και αρθριτικά - έχουν κινητικά προβλήματα και κάποια από αυτά είναι κατάκοιτα, ανάπηρα, τυφλά ή έχουν ψυχολογικά προβλήματα».

Η κοινωνική λειτουργός, όπως αναφέρεται στην εργασία, επικοινωνεί με φορείς και αρχές για την παραπομπή αυτών των ατόμων. Οσον αφορά τη νοσηλευτική φροντίδα, έχει σκοπό την κάλυψη των αναγκών υγιεινής των εξυπηρετούμενων, ενώ η οικογενειακή βοηθός αναλαμβάνει την τέλεση των καθηκόντων σχετικά με τη φροντίδα των ηλικιωμένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ