Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ο

Σ / Μ «ΛΑΡΙΣΑ»: Υλοποιώντας τις αποφάσεις της Γενικής τους Συνέλευσης, οι απολυμένοι από τα Σούπερ Μάρκετ «Λάρισα» έκαναν χτες παράσταση στη ΔΕΗ, διεκδικώντας μέτρα ανακούφισης, καθώς παραμένουν 15 μήνες απλήρωτοι. Κατέθεσαν φωτοτυπίες των λογαριασμών, με αίτημα να μην κοπεί κανενός το ρεύμα και να ενταχτούν στο κοινωνικό τιμολόγιο. Σήμερα, στις 7 μ.μ., θα συμμετέχουν στη συγκέντρωση που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο στο δημαρχείο, απαιτώντας από το δημοτικό συμβούλιο τη λήψη μέτρων προστασίας. Την Τετάρτη 24 / 9, στις 11 π.μ., θα κάνουν παράσταση στη ΔΕΥΑΛ, για να μην κοπεί το νερό από κανέναν άνεργο κι απλήρωτο, ν' απαλλαγούν από τα δημοτικά τέλη στους συγκεκριμένους λογαριασμούς. Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις στον ΟΑΕΔ.

ΑΔΕΔΥ: 4ωρη στάση εργασίας κατά την έναρξη του πρωινού εργάσιμου ωραρίου στις 23 / 9 αποφάσισε χτες η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ. Τη μέρα εκείνη, εκδικάζεται στο Εργατικό Τμήμα του Αρειου Πάγου η αίτηση αναίρεσης που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών κατά της πρωτόδικης απόφασης, η οποία διέταζε την προσωρινή επαναπρόσληψη των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο καλούν σε μαζική συμμετοχή στη στάση εργασίας και στη συγκέντρωση που θα γίνει έξω από τον Αρειο Πάγο στις 9 π.μ.

«ΦΕΙΔΑΣ ΑΕ»: Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα, Πέμπτη, οι εργαζόμενοι της υποδηματοποιίας «Φειδάς ΑΕ». Την ίδια μέρα, στις 10.30 π.μ., θα κάνουν κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29), όπου είναι προγραμματισμένη τριμερής συνάντηση για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Την απεργία έχει προκηρύξει το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής, μετά από την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων. Διεκδικούν: Αμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων, καθώς η εργοδοσία τούς οφείλει δεδουλευμένα 4 μηνών, να σταματήσει η εκ περιτροπής εργασία κ.ά.

ΚΕΣΕΝ: Για την απαξίωση στην οποία σπρώχνει τη δημόσια ναυτική εκπαίδευση η πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και την επίθεση ενάντια στα εργασιακά δικαιώματα των ναυτεργατών, συζήτησε η Γενική Συνέλευση του ΚΕΣΕΝ / Μηχανικών. Με την έναρξη του νέου κύκλου σπουδών, έκαναν ξανά την εμφάνισή τους τα προβλήματα που έχουν αποκτήσει μόνιμο χαρακτήρα στη ναυτική εκπαίδευση και μετεκπαίδευση, όπως οι ελλείψεις προσωπικού, η καθυστέρηση στην έναρξη των μαθημάτων, η ανυπαρξία ναυτοδιδασκάλων. Η Γενική Συνέλευση καταδίκασε επίσης τις επιδιώξεις εφοπλιστών - κυβέρνησης να καταργήσουν τις ΣΣΕ. Τέλος, κατέληξε σε μια σειρά αιτήματα γύρω από τη ναυτική εκπαίδευση - μετεκπαίδευση, το ασφαλιστικό κ.ά.

ΟΛΠ ΑΕ: Κάλεσμα συμμετοχής στη στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών (ΟΜΥΛΕ) για σήμερα (11 π.μ. έως τις 3 μ.μ.), στη συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη και την πορεία στο ΥΕΝ, απευθύνουν οι δυνάμεις της Δημοκρατικής Ενότητας Λιμανιών. Οπως σημειώνουν, η διαδικασία ολοκληρωτικής παράδοσης του ΟΛΠ, του ΟΛΘ και συνολικά των λιμανιών στο μονοπωλιακό κεφάλαιο, συνεχίζεται με επιταχυνόμενους ρυθμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ