Παρασκευή 26 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
«Κόντρα» με αφορμή το νομοσχέδιο για τις απολύσεις

ΡΩΜΗ.--

Η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι επιμένει στην πολιτική εξυπηρέτηση του κεφαλαίου στην Ιταλία, προετοιμάζοντας το νομοσχέδιο για τη διευκόλυνση των απολύσεων με την κατάργηση προηγούμενης νομοθεσίας που προέβλεπε την επαναπρόσληψη σε περίπτωση που μια απόλυση ήταν άδικη. Το ζήτημα αυτό έχουν θερμά υποστηρίξει οι βιομήχανοι της Ιταλίας, ενώ έχει γίνει εντελώς ψευδεπίγραφά και πεδίο διαπάλης ανάμεσα σε αστούς πολιτικούς που υπερασπίζονται το καπιταλιστικό σύστημα, αλλά βλέπουν το θέμα ως ευκαιρία, για να ανεβάσουν τις μετοχές τους στη διαφαινόμενη αναμόρφωση του αστικού πολιτικού συστήματος. Μάλιστα, ο αστικός Τύπος στην Ιταλία και τη χώρα μας κάνει λόγο για αριστερή αντιπολίτευση στον Ρέντσι και το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα. Υποτίθεται ότι οι «αριστεροί» είναι όσοι συσπειρώνονται γύρω από τον πρώην επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος, Πιερλουίτζι Μπερσάνι. Επίσης, αυτές τις μέρες και ο λαϊκιστής πολιτικός του Κινήματος των 5 Αστέρων Μπέπε Γκρίλο έκανε πρόταση συσπείρωσης στους «αριστερούς» του Δημοκρατικού Κόμματος για να μην περάσει το νομοσχέδιο, ενώ χρησιμοποίησε την έκφραση ότι «ο Ρέντσι μεταχειρίζεται την συνομοσπονδία εργαζομένων ως ένα απλό ξεσκονόπανο».

Πάντως, δε φαίνεται ο Γκρίλο να εισακούεται, ενώ 100 βουλευτές και γερουσιαστές του Δημοκρατικού Κόμματος σε κοινή δήλωσή τους λένε ότι μπορούν να κάνουν μια παραχώρηση, δηλαδή να δεχτούν την απόλυση αν καθιερωθεί μια αποζημίωση των εργαζομένων που απολύονται άδικα που θα ισούται με τους μισθούς τριών χρόνων.

Γίνεται φανερό ότι η όποια αντιπαράθεση γίνεται για το θεαθήναι καθώς όλοι οι αστοί πολιτικοί έχουν ίδια στρατηγική, που υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου, παρά τις διάφορες παραλλαγές για να χειραγωγούνται τα λαϊκά στρώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ