Παρασκευή 26 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΠΙΔΗΜΙΑ «ΕΜΠΟΛΑ»
Κοντά στις 3.000 οι νεκροί από τον ιό

ΓΕΝΕΥΗ.-

Στους 3.000 πλησιάζουν πλέον τα θύματα του αιμορραγικού ιού Εμπολα σε χώρες της Δυτικής Αφρικής, σύμφωνα με το νέο απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) του ΟΗΕ.

Οπως ανακοινώθηκε, τουλάχιστον 2.917 άνθρωποι έχουν πεθάνει από Εμπολα από τους 6.263 που έχουν προσβληθεί από τον ιό σε πέντε χώρες της Δυτικής Αφρικής. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, υπάρχει ανάγκη για περισσότερες από 1.550 κλίνες στη Λιβερία, ενώ υπάρχουν πληροφορίες από την περιοχή Φασανκόνι στη Γουινέα ότι ντόπιοι έχουν στήσει οδοφράγματα για να εμποδίσουν τις ομάδες κρούσης του ιού που επιχειρούν να εισέλθουν στην περιοχή.

Η εξάπλωση του ιού φαίνεται να έχει σταθεροποιηθεί στη Γουινέα, απ΄ όπου ξεκίνησε η επιδημία, αλλά ο ιός εξακολουθεί να εξαπλώνεται στη Σιέρα Λεόνε και τη Λιβερία, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Ο πρόεδρος της Σιέρα Λεόνε, Ερνεστ Μπάι Κορόμα, έθεσε χτες τρεις ακόμη περιφέρειες σε επ΄ αόριστον καραντίνα, σε μία προσπάθεια αντιμετώπισης του ιού, γεγονός που σημαίνει ότι πέντε από τις 14 περιφέρειες της χώρας (δηλαδή 1.200.000 άνθρωποι, ήτοι το ένα τρίτο του συνολικού πληθυσμού...) έχουν απομονωθεί.

Τέλος, χτες αρμόδια επιτροπή του αμερικανικού κογκρέσου ενέκρινε την εκταμίευση μέρους των κονδυλίων που προορίζονταν για την ιμπεριαλιστική επέμβαση στο Αφγανιστάν (περίπου 50.000.000 δολάρια) ώστε να χρησιμοποιηθούν, σε πρώτη φάση, στην καταπολέμηση του Εμπολα στη Δυτική Αφρική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ