Σάββατο 27 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ψάχνονται για «μπίζνες» στο Σουδάν

Σε τομείς της οικονομίας του Σουδάν όπου μπορούν να βρουν διέξοδο λιμνάζοντα κεφάλαια εστίασαν στη χτεσινή τους συνάντηση ο γγ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, Π. Μίχαλος, με τον υπουργό Επενδύσεων της Πολιτείας του Χαρτούμ, A. Ηamad. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο πρέσβης του Σουδάν στην Αθήνα, A. Ahmed Alamin Alhussien και ο γενικός διευθυντής του GIAD Industrial Group.

Οπως επισήμανε ο Α. Hamad, υπάρχουν σημαντικοί τομείς στους οποίους θα μπορούσε να αναπτυχθεί η ελληνική επιχειρηματική δραστηριότητα στο Σουδάν, κάνοντας ειδική αναφορά στην εμπορία φαρμάκων, στην εξορυκτική δραστηριότητα μεταλλευμάτων και πετρελαίου, στις γεωργικές καλλιέργειες, στην εμπορία ηλεκτρικών συσκευών, στην αποξήρανση, στις χερσαίες και θαλάσσιες μεταφορές, στις κατασκευές, στην εμπορία οικοδομικών υλικών, στην επεξεργασία αποβλήτων και απορριμμάτων, στα πορθμεία καθώς και την αεροπορική σύνδεση του Σουδάν με την Ευρώπη, μέσω ελληνικού αερομεταφορέα. Ο A. Hamad επανέλαβε την επίσημη πρόσκληση της σουδανικής πλευράς για την πραγματοποίηση επιχειρηματικής αποστολής.

Ο Π. Μίχαλος, με τη σειρά του, χαιρέτισε τις προοπτικές που διανοίγονται για την εξέλιξη των διμερών οικονομικών σχέσεων, μέσω της επιχειρηματικής αποστολής, την πραγματοποίηση της οποίας τοποθέτησε εντός του πρώτου τριμήνου του 2015.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ