Σάββατο 27 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Φιέστες επανασυσπείρωσης με το βλέμμα στις κάλπες

Ανοιχτή κοινή συνεδρίαση της ΚΕ της ΟΝΝΕΔ με την Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ πραγματοποιείται σήμερα στη Χαλκιδική, στο ξενοδοχείο όπου πραγματοποιήθηκε το πρώτο συνέδριο του κόμματος. Η φιέστα εντάσσεται στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ, η ηγεσία της οποίας σκοπεύει να τις αξιοποιήσει για επανασυσπείρωση «μεσαίων» στελεχών και ψηφοφόρων του κόμματος που είχαν απομακρυνθεί το προηγούμενο διάστημα και για «αμφίπλευρη διεύρυνση» με κάλυψη του φάσματος από την «παραδοσιακή Δεξιά» ως το «μεταρρυθμιστικό Κέντρο».

Οπως διαχέουν κορυφαία στελέχη του κόμματος, ο πρόεδρος του κόμματος και πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς αναμένεται να παρουσιάσει «ένα νέο πρόγραμμα για το πώς θα προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις» στη «μετά το μνημόνιο εποχή». Το «παρών» στην εκδήλωση αναμένεται να δώσουν και ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, ο πρόεδρος της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκης, καθώς και σειρά από τα λεγόμενα ιστορικά στελέχη του κόμματος. Θα ακολουθήσει ανάλογη φιέστα στην Αθήνα, στις 4 Οκτώβρη, όπου αναμένεται να είναι παρών και ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Σχεδιάζεται και ένας β' γύρος εκδηλώσεων, αυτή τη φορά στην περιφέρεια, με συναντήσεις κυρίως μεσαίων στελεχών σε κάθε νομό, με στόχο την επανενεργοποίηση όσων είχαν αδρανοποιηθεί ή απομακρυνθεί ή απορροφηθεί σε άλλους χώρους το προηγούμενο διάστημα, αλλά και νέα πρόσωπα που δεν ήταν στη ΝΔ «αλλά θα συμμεριστούν το όραμα της Νέας Ελλάδας», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στελέχη της ΝΔ.

Οι ίδιες πηγές της ΝΔ διαμηνύουν ότι δεν απευθύνουν προσωπικές προσκλήσεις σε αποχωρήσαντες ή διαγραφέντες παλαιότερα, ότι δεν έχουν στείλει καμία πρόσκληση σε άλλα κόμματα ή αρχηγούς τους και ότι δεν σκοπεύουν να στήσουν ένα τέτοιο «σόου». Οτι επιθυμία τους είναι η προβολή των «πολιτικών» της ΝΔ όπου εκεί πάνω θα «κουμπώσουν» και τα πρόσωπα που θα επανασυσπειρωθούν στη ΝΔ.

Χαρακτηρίζουν την επέτειο ως «αφετηρία ανασυγκρότησης και διεύρυνσης της ΝΔ, ως παράταξη ανοιχτή για όλους όσοι πορεύτηκαν μαζί της σε κάποια φάση της ζωής τους», κάνοντας ταυτόχρονα «ανοικτό κάλεσμα σε όσους έχουν τις ίδιες αρχές στον αγώνα της παράταξης για τη Νέα Ελλάδα», σε όσους «θα πιστέψουν στο όραμα που θα παρουσιάσει ο Σαμαράς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ