Σάββατο 27 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΑΡ
Η καπιταλιστική ανάκαμψη στο επίκεντρο συνάντησης με τον ΣΕΒ

Με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒ συναντήθηκε χτες ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν «θέματα που αφορούν την ελληνική οικονομία και την αναπτυξιακή πορεία της χώρας», όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου.

Στις δηλώσεις που ακολούθησαν, ο Φ. Κουβέλης εστίασε στην προσήλωση της ΔΗΜΑΡ στην «αναπτυξιακή διαδικασία που χρειάζεται η χώρα στη βάση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου και προγράμματος που άμεσα πρέπει να εκκινήσει». Είναι, άλλωστε, γνωστή η από καιρό προσχώρηση της ΔΗΜΑΡ στο μπλοκ των δυνάμεων που υποστηρίζουν την εφαρμογή ενός άλλου μείγματος διαχείρισης σαν ικανότερου να τονώσει την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Ο πρόεδρός της, μάλιστα, ισχυρίστηκε χτες - εμπαίζοντας προκλητικά το λαό που στέναζε και στην περίοδο που οι ρυθμοί ανάπτυξης κάλπαζαν - ότι «ο πλούτος της ανάπτυξης που μπορεί να προκύψει είναι ζήτημα το πώς θα κατανεμηθεί και πρέπει να κατανεμηθεί δίκαια και σε ολόκληρη την κοινωνία»!

Απ' την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θ. Φέσσας αρκέστηκε να δηλώσει ότι συζήτησαν σχετικά με το αναπτυξιακό σχέδιο της χώρας. Αποκαλύπτοντας ότι για τις δυνάμεις της διαχείρισης το «διά ταύτα» είναι κοινό, σχολίασε επιπρόσθετα «...γιατί όλοι συμφωνούμε ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο ανάπτυξης». Υπέδειξε τη θέση του ΣΕΒ «να διατηρηθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και η πολιτική σταθερότητα», σαν τα «δυο βασικά στοιχεία πάνω στα οποία μπορούμε να δουλέψουμε και να εξασφαλίσουμε ένα λαμπρό μέλλον για την Ελλάδα», όπως είπε, εννοώντας τα κέρδη της τάξης του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ