Τρίτη 30 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΟΤΙΑ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
Κοινή άσκηση ΗΠΑ - Φιλιππίνων

ΜΑΝΙΛΑ.--

Ξεκίνησε χτες η κοινή εναέρια και θαλάσσια στρατιωτική άσκηση που διεξάγουν κάθε χρόνο οι Φιλιππίνες και οι ΗΠΑ στην περιοχή της Νότιας Κινεζικής Θάλασσας, σε μια ζώνη όπου έχουν εδαφικές διαφορές πολλές χώρες, ανάμεσά τους και η Κίνα.

Στην άσκηση θα πάρουν μέρος 5.000 στρατιώτες και θα διαρκέσει 11 μέρες. Εχει τον κωδικό «Phiplex» και σύμφωνα με το «Ρόιτερς» θα εστιάσει σε θέματα «θαλάσσιας ασφάλειας» και εδαφικές αμυντικές επιχειρήσεις. Διεξάγεται πολύ κοντά στα νησιά Σπράτλις, που αποτελούν επίκεντρο της διαφιλονικούμενης περιοχής ανάμεσα σε Πεκίνο και Μανίλα.

«Ελπίζουμε να κερδίσουμε νέες τεχνικές από το Αμερικανικό Σώμα των Πεζοναυτών», δήλωσε εκ μέρους της τρίτης θαλάσσιας ταξιαρχίας των Φιλιππίνων ο καπετάνιος Ρέισον Τάλινγκνταν συμπληρώνοντας ότι «αν έχουν νέα δόγματα θα μπορέσουμε να μάθουμε από αυτά». «Οι ασκήσεις στον τομέα της κατάρτισης θα δώσουν στις θαλάσσιες μονάδες των ΗΠΑ και των Φιλιππίνων πολλαπλάσιες ευκαιρίες να συνεχίσουν να βελτιώνουν τις δεξιότητές τους ενώ ταυτόχρονα θα μοιράζονται βελτιωμένες πρακτικές και θα ενισχύουν ένα ήδη υψηλό επίπεδο συνοχής», τονίζεται σε ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας στη Μανίλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ