Σάββατο 4 Οχτώβρη 2014 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
Στοιβαγμένοι και χωρίς μεταφορά

Στα χαρτιά βρίσκεται ακόμα το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Περιστερίου τη στιγμή που οι ανάγκες των μαθητών είναι αυξημένες. Αν και υπάρχει απόφαση ίδρυσης (υπ. αρ. 96005/Γ6/05-09-2007 ΚΥΑ, ΦΕΚ 1856/Β/13-09-2007) για το ΕΕΕΕΚ, αυτή δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί, ενώ κατάλληλη κτιριακή υποδομή υφίσταται, αν και απαιτούνται ορισμένες επιδιορθώσεις.

Επιπρόσθετα, η κατάσταση αυτή επιβαρύνει τη λειτουργία του ΕΕΕΕΚ Αιγάλεω, καθώς οι εγγεγραμμένοι μαθητές σε αυτό είναι, αυτή τη στιγμή, 142 και το κτίριο έχει υποδομές για να δέχεται το πολύ 100 μαθητές. Επιπρόσθετα σε αυτή την αρνητική κατάσταση, στο σχολείο 35 μαθητές έρχονται με ίδια μέσα λόγω έλλειψης μεταφοράς. Σημειώνεται ότι το 80% των μαθητών προέρχεται από τους δήμους Περιστερίου, Ιλίου, Καματερού, Πετρούπολης και Ζεφυρίου.

Για το θέμα, ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας κατέθεσε το ΚΚΕ, με την οποία ζητά να παρθούν μέτρα για τη λειτουργία του ΕΕΕΚ Περιστερίου με όλο το απαραίτητο έμψυχο δυναμικό και την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ