Σάββατο 4 Οχτώβρη 2014 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
Μαθητική κινητοποίηση στα Τρίκαλα

Μαθητική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στα Τρίκαλα, ύστερα από κάλεσμα του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Τρικάλων, απαιτώντας ένα σχολείο που να μορφώνει.

Οι μαθητές, αψηφώντας τις απειλές των διευθυντών για απουσίες και αποβολές, έδωσαν μαζικό «παρών» στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (κεντρική πλατεία) των Τρικάλων, επιφυλάσσοντας και την καλύτερη υποδοχή στην επίσκεψη που πραγματοποιούσε ο υπουργός Παιδείας στο νομό, στο πλαίσιο έκτακτης περιοδείας του στη Δυτική Θεσσαλία.

Κρατώντας το πανό του Συντονιστικού, με σύνθημα «Οχι στο νέο Λύκειο», ξεκίνησαν πορεία στο κέντρο της πόλης, με πρώτο σταθμό το Δημαρχείο Τρικάλων. Πολυμελής αντιπροσωπεία του Συντονιστικού συναντήθηκε με 2 αντιδημάρχους, στους οποίους παρέδωσαν γραπτό υπόμνημα.

Στη συνέχεια, με συνθήματα, όπως «Οι μαθητές δε σκύβουν το κεφάλι, παλεύουν για μόρφωση και κοινωνία άλλη» και «Η μόρφωση δεν είναι κονσέρβα να πουλιέται, δικαίωμά μας είναι, μ' αγώνες κατακτιέται», πορεύτηκαν στους κεντρικούς δρόμους των Τρικάλων, με κατεύθυνση τα κτίρια της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στην ανακοίνωση του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Τρικάλων, που οι μαθητές μοίραζαν τις προηγούμενες μέρες στα σχολεία αλλά και κατά τη διάρκεια της πορείας, μεταξύ άλλων, επισημαίνεται:


«Είδαμε το "νέο λύκειο" που ετοίμασε η κυβέρνηση. Ξεσκαρτάρισμα των μαθητών ανάλογα με την τσέπη των γονιών τους, πανελλαδικές εξετάσεις από την Α' Λυκείου και φροντιστήρια από πιο νωρίς και στο βάθος... "Τράπεζα Θεμάτων" και χιλιάδες μαθητές μετεξεταστέοι. Ατέλειωτο τρέξιμο από το πρωί μέχρι το βράδυ, προσπαθώντας να περάσουμε σε κάποια σχολή.

Για την κατάσταση που ζούμε στο σχολείο και στο σπίτι δε φταίει η "κακή μας τύχη". Το σχολείο που φτιάχνουν οι κυβερνήσεις είναι ακριβό για το λαό, φτηνό για το κράτος. Μετατρέπουν την παιδεία σε εμπόρευμα για όποιον βαστάει η τσέπη του, ενώ ταυτόχρονα χτυπούν ό,τι μορφωτικό δικαίωμα μας είχε απομείνει, πλασάροντας σκόρπιες γνώσεις και δεξιότητες ανάλογα με το τι υπηρετεί τους μεγαλοεπιχειρηματίες».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνάντηση μαθητικών συμβουλίων και Συντονιστικών (2014-11-15 00:00:00.0)
Αγωνιστική υποδοχή στον υφυπουργό (2006-02-18 00:00:00.0)
Πολύμορφες κινητοποιήσεις (2005-02-25 00:00:00.0)
Την ερχόμενη Πέμπτη το αγωνιστικό «ραντεβού» (2000-10-21 00:00:00.0)
Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι τη νίκη (1998-12-20 00:00:00.0)
Αγωνιστικό ραντεβού των μαθητών στα Προπύλαια (1998-01-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ